2 طرز تهیه دسر توت فرنگی ژله ای مجلسی با خامه به روشی ساده
به گزارش تور گرجستان ارزان، دسر توت فرنگی ژله ای یکی از ساده ترین و دلچسب ترین انواع دسر با توت فرنگی و یک دسر میوه ای مناسب مهمانی و دورهمی است. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه دسر توت فرنگی ژله ای به چند روش با شیر و با خامه و نشاسته و پودر ژلاتین را به شما آموزش بدهیم.
مواد لازم برای تهیه دسر توت فرنگی ژله ای با شیر
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
پودر ژله توت فرنگی | 2 بسته |
آب جوش | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
آب سرد | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
توت فرنگی | به میزان دلخواه |
شیر | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
خامه ساده | برای تزیین دسر |
زمان لازم برای آماده سازی دسر ژله توت فرنگی با شیر: 1 ساعت
زمان لازم برای استراحت دسر توت فرنگی ژله ای در یخچال: 4 ساعت
میزان کالری دسر توت فرنگی ساده در هر 100 گرم: حدود 266 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه دسر توت فرنگی ژله ای با شیر
مراحل طرز تهیه دسر توت فرنگی ژله ای با شیر و پودر ژله را دنبال کنید.
مرحله اول: یک بسته ژله را آماده کنید
در اولین مرحله از تهیه دسر ژله توت فرنگی با شیر، ضروری است یکی از بسته های ژله توت فرنگی را آماده کنید. طرز تهیه ژله توت فرنگی ساده به این صورت است که ابتدا پودر ژله را همراه با آب جوش باید داخل یک کاسه بریزید.
سپس، این ترکیب را به مدت چند دقیقه تا میزان ای هم بزنید که مایع شفاف و زلالی ایجاد گردد. در نهایت، آب سرد را هم به این مخلوط اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
برای خرید پودر ژله می توانید به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: مایع ژله را داخل لیوان ها بریزید
در این بخش از طرز تهیه دسر توت فرنگی با پودر آماده ژله توت فرنگی، ضروری است نیمی از مایع ژله ای که درست کردید را به نسبت مساوی در لیوان ها یا ظروف مخصوص سرو بریزید. باقی مایع ژله را کنار بگذارید تا بعدا با استفاده از آن لایه ژله ای دیگری را در لیوان درست کنید.
مرحله سوم: توت فرنگی ها را آماده کنید
حالا نوبت به آماده کردن توت فرنگی ها می رسد. برای این منظور، ضروری است آن ها را به خوبی بشویید و پس از گرفتن کلاهک ها هر یک از توت فرنگی ها را به دو نیم تقسیم کنید. پیشنهاد می کنیم چند عدد توت فرنگی را به صورت درسته نگهدارید تا در سرانجام، دسرتان را با آن ها تزیین کنید. را بلد هستید؟
مرحله چهارم: توت فرنگی ها را اضافه کنید
حالا وقت آن است که میزانی از توت فرنگی های خرد شده را در ظروف حاوی ژله مایع بریزید.
مرحله پنجم: لیوان های دسر را در یخچال قرار دهید
در این قسمت باید لیوان های حاوی ژله مایع و قطعات خرد شده توت فرنگی را در یخچال بگذارید و حدود 40 دقیقه یا بیش تر صبر کنید تا ژله توت فرنگی حالت نیم بند به خودش بگیرد.
مرحله ششم: بسته دوم ژله را آماده کنید
در این فاصله، ضروری است بسته دوم ژله توت فرنگی را هم در کاسه تمیزی بریزید و یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید. درست مانند قبل، این ترکیب را تا جایی هم بزنید که مایع شفافی ایجاد گردد و همه ذرات پودر ژله آماده ناپدید شوند. سپس، شیر را به کاسه ژله اضافه نموده و باز هم به خوبی هم بزنید.
برای خرید شیر می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله هفتم: ترکیب شیر و ژله توت فرنگی را به لیوان ها اضافه کنید
در این بخش از طرز تهیه دسر توت فرنگی ژله ای با شیر، ابتدا ضروری است لیوان های داخل یخچال را آنالیز کنید و از نیم بند شدن محتویات آن ها مطمئن شوید. سپس، آن ها را از یخچال خارج نموده و ترکیب ژله توت فرنگی و شیر را به نسبت مساوی داخل لیوان ها بریزید.
مرحله هشتم: لیوان های دسر توت فرنگی ژله ای را دوباره در یخچال بگذارید
در این جا، ضروری است لیوان ها را برای بار دوم داخل یخچال قرار دهید و دوباره حدود 40 دقیقه صبر کنید تا لایه تازه هم نیم بند گردد.
مرحله نهم: لایه ژله ای آخر را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه دسر توت فرنگی ژله ای با شیر، ابتدا باید از نیم بند شدن لایه شیری مطمئن شوید. سپس، چند قطعه توت فرنگی دیگر هم روی آن بگذارید و در سرانجام، به جامانده ژله توت فرنگی را که در مرحله اول کنار گذاشته بودید به عنوان آخرین لایه به لیوان ها اضافه کنید.
مرحله دهم: دوباره لیوان های دسر ژله ای را به یخچال برگردانید
در نهایت، دوباره لیوان ها را داخل یخچال بگذارید و حداقل 3 ساعت دیگر منتظر بمانید تا تمام لایه ها کاملا خودشان را بگیرند و سفت شوند.
مرحله یازدهم: دسر ژله توت فرنگی با شیر را سرو کنید
امیدواریم تا این جا مراحل طرز تهیه دسر توت فرنگی با پودر آماده ژله را بدون مشکل و به آسانی دنبال نموده باشید. حالا وقت آن است که لیوان های حاوی دسر توت فرنگی ژله ای را از یخچال بیرون بیاورید و بسته به ذائقه و سلیقه خودتان، سطح آن را با و توت فرنگی تازه تزیین کنید. نوش جان!
برای خرید خامه می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مواد لازم برای تهیه دسر توت فرنگی با نشاسته و خامه
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
پودر ژله توت فرنگی | 1 بسته |
آب جوش | 1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار |
شیر | 3 لیوان فرانسوی دسته دار |
نشاسته ذرت | 2 قاشق غذاخوری |
آرد سفید | 2 قاشق غذاخوری |
پودر ژلاتین | 2 قاشق غذاخوری |
شکر | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
توت فرنگی تازه | 15 عدد |
مغز پسته | 2 قاشق غذاخوری |
بیسکویت (خرد شده و ترجیحا پتی بور) | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
مغز گردو (خرد شده) | 2 قاشق غذاخوری |
وانیل | نصف قاشق چای خوری |
خامه ساده صبحانه | 1 بسته |
مراحل طرز تهیه دسر توت فرنگی ژله ای با خامه و نشاسته به صورت قالبی
مرحله اول: ژله توت فرنگی را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه دسر توت فرنگی ژله ای با خامه و نشاسته، ضروری است پودر ژله را همراه با یک و نیم لیوان فرانسوی دسته دار آب جوش در یک کاسه بریزید و درست مانند دستور بالا به میزان ای هم بزنید که مایع زلال و شفافی ایجاد گردد. برای اطمینان از قوام زیاد ژله، دیگر احتیاجی نیست آب سرد به آن اضافه کنید. صبر کنید ژله خنک گردد.
مرحله دوم: مایع ژله را در قالب بریزید
قالب مناسبی را انتخاب نموده و با استفاده از فرچه آشپزی کف آن را چرب کنید. سپس، نیمی از مایع ژله توت فرنگی که حالا کاملا خنک شده را داخل قالب بریزید؛ نیم دیگر را کنار بگذارید تا بعدا از آن بهره ببرید. سپس، قالب را در یخچال قرار دهید تا ژله نیم بند گردد.
مرحله سوم: شیر را با نشاسته ذرت و آرد ترکیب کنید
حالا، وقت آن است که شیر را در قابلمه مناسبی بریزید و نشاسته ذرت و آرد را هم به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا یکدست گردد.
برای خرید آرد می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله چهارم: پودر ژلاتین و شکر را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه دسر توت فرنگی ژله ای نوبت به اضافه کردن پودر ژلاتین و شکر می رسد. پس، این مواد را هم به قابلمه حاوی شیر، نشاسته ذرت و آرد اضافه کنید و تا جایی هم بزنید که همه مواد کاملا با هم ترکیب شوند.
برای خرید پودر ژلاتین و شکر می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله پنجم: قابلمه را روی شعله بگذارید
حالا، قابلمه حاوی شیر و باقی مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید و به طور مرتب هم بزنید تا مایه دسر کاملا یکدست و غلیظ گردد. دقت کنید! میزان غلظت این ترکیب باید مشابه باشد. وقتی این ترکیب به غلظت دلخواه رسید، شعله را خاموش کنید.
مرحله ششم: وانیل و خامه صبحانه را اضافه کنید
در این قسمت، باید وانیل و خامه صبحانه را هم داخل قابلمه حاوی مایه دسر بریزید و خوب هم بزنید تا کاملا یکدست گردد. توجه داشته باشید، قبل از افزودن خامه باید از خنک شدن مایه دسر مطمئن شوید.
برای خرید وانیل می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله هفتم: توت فرنگی ها را آماده کنید
اکنون باید توت فرنگی ها را به دقت بشویید و آن ها را از وسط به دو نیم تقسیم کنید.
مرحله هشتم: توت فرنگی ها را در قالب بچینید
در این مرحله باید قالب حاوی ژله نیم بند را از یخچال خارج کنید. سپس، توت فرنگی های نصف شده را روی آن بچینید و به جای مانده مایع ژله را هم روی توت فرنگی ها بریزید. قالب را دوباره در یخچال قرار دهید تا ژله کاملا خودش را بگیرد.
مرحله نهم: مخلوط بیسکویت، گردو و پسته را به مایه دسر اضافه کنید
در این فاصله، ضروری است مغز گردو و پسته را داخل آسیاب بریزید و ریز کنید. سپس، بیسکویت پتی بور را هم با یاری دست در ظرف مناسبی کاملا خرد نموده و با گردو و پسته آسیاب شده ترکیب کنید. حالا این ترکیب را به مایه دسر اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. مایه بیسکویتی که آماده شد آن را کنار بگذارید تا کاملا خنک گردد.
برای خرید بیسکویت، مغز گردو و مغز پسته می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دهم: مایه بیسکویتی را به قالب اضافه کنید
در این قسمت از طرز تهیه دسر توت فرنگی ژله ای با خامه ضروری است قالب حاوی ژله توت فرنگی را از یخچال خارج نموده و مایه بیسکویتی که در مرحله قبل حاضر شد را روی آن بریزید. برای این منظور، ژله باید کاملا نیم بند شده و مایه بیسکویتی باید به طور کامل خنک شده باشد. سپس با یاری لیسک سطح روی مایه را به آرامی صاف کنید تا یکدست گردد.
مرحله یازدهم: دوباره قالب دسر را در یخچال قرار دهید
در مرحله آخر طرز تهیه دسر توت فرنگی ژله ای و پس از افزودن مایه بیسکویتی به قالب باید آن را دوباره در یخچال بگذارید تا کاملا خودش را بگیرد و منسجم گردد.
مرحله دوازدهم: دسر توت فرنگی ژله ای را سرو کنید
پس از گذشت 2 تا سه ساعت و پس از اطمینان از سفت شدن دسر، آن را از یخچال بیرون بیاورید و با یاری یک ابزار تیز و نازک اطرافش را از دیواره قالب جدا کنید. سپس، قالب را برای مدت کوتاهی روی بخار آب کتری یا سماور بگیرید تا سطح داخلی ژله کمی خودش را آزاد کند.
در نهایت، محتویات قالب را در ظرف مناسبی برگردانید و پس از تزیین دسر توت فرنگی ژله ای آن را سرو کنید. برای تزیین این دسر می توانید از خامه فرم گرفته، شکلات رنده شده، توت فرنگی تازه یا چند برگ نعنای تازه بهره ببرید.
نکات مهم در طرز تهیه دسر توت فرنگی ژله ای
- برای اطمینان از حل شدن تمام ذرات ژله می توانید آن را به روش بن ماری روی بخار کتری یا سماور آماده کنید.
- در مراحل طرز تهیه ژله توت فرنگی ساده، با شیر یا با نشاسته و خامه به جای توت فرنگی تازه می توانید از مربای توت فرنگی یا مارمالاد توت فرنگی هم بهره ببرید.
- برای تزیین دسر توت فرنگی ژله ای می توانید از چیپس توت فرنگی هم بهره ببرید.
فوت و فن های طرز تهیه دسر توت فرنگی ژله ای
دلیل سفت شدن بیش از میزان دسر توت فرنگی ژله ای چیست؟
اگر این دسر را برای مدتی طولانی تر از آن چه گفتیم در یخچال قرار دهید یا در صورت کم بودن حجم آب و شیر اضافه شده به ژله، ممکن است دسرتان بیش از حد سفت و لاستیکی گردد.
دلیل بریده شدن خامه چیست؟
در هنگام درست کردن دسر توت فرنگی ژله ای، ممکن است خامه را زمانی اضافه کنید که مایه دسر بیش از میزان گرم است. در این صورت، خامه فاسد شده یا اصطلاحا بریده می گردد.
آیا دسر ژله ای را می توانیم به جز توت فرنگی با میوه های دیگری هم درست کنیم؟
بله. شما می توانید انواع دسر با ژله و نشاسته، خامه و شیر را همراه با میوه های تابستانی دلخواه تهیه کنید.
منبع: افق کوروش