طرز تهیه پیراشکی مربایی به سبک آلمانی در 10 مرحله آسان
به گزارش تور گرجستان ارزان، پیراشکی مربایی یکی از انواع پیراشکی قنادی است که مانند بقیه انواع آن یک خمیر مخصوص دارد و داخل آن با پر می گردد. انواع پیراشکی ها به طور معمول یک پیش غذای محبوب بین المللی محسوب می شوند. پیراشکی مربایی در واقع یک دسر آلمانی است که به عنوان میان وعده یا وعده سرو و آماده می گردد. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه پیراشکی مربایی به همراه نکات مهم در تهیه آن خواهیم پرداخت.

طرز تهیه پیراشکی مربایی در یک نگاه
برای تهیه پیراشکی مربایی ابتدا خمیر را درست کنید. برای این کار خمیر مایه، شکر و میزانی آب ولرم را در یک لیوان بریزید و هم بزنید. ده دقیقه فرصت دهید تا خمیر مایه به عمل بیاید. آرد را الک کنید و آن را به ترکیب خمیر مایه، تخم مرغ زده شده و روغن به تدریج اضافه کنید. خمیر را ورز دهید تا جایی که دیگر به دست نچسبد. روی خمیر را بپوشانید و آن را در دمای محیط به مدت یک ساعت قرار دهید تا حجم آن زیاد گردد.
بعد از گذشت یک ساعت به سراغ خمیر بروید. روی یک سطح صاف آرد بپاشید و خمیر را با وردنه روی آن پهن کنید. سپس با استفاده از یک قالب گرد خمیر را قالب بزنید. روی خمیرها را بپوشانید و اجازه دهید برای بیست دقیقه دیگر استراحت نمایند.
پیراشکی را می توانید در میزانی روغن و روی حرارت سرخ کنید تا دو سمت آن طلایی گردد. بعلاوه شما می توانید پیراشکی را در فر یا توستر بپزید و در دقایق پایانی روی آن را گریل کنید. بعد از آنکه پیراشکی پخت با چاقو روی آن یک برش نازک ایجاد گردد و داخل آن را به یاری یک قاشق کوچک یا قیف با مربا پر کنید.
برای مطالعه جزییات، مواد لازم و ادامه مراحل طرز تهیه پیراشکی مربایی ادامه این مطلب را مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه پیراشکی با مربا
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
شیر | 3/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
روغن مایع | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
تخم مرغ | 1 عدد |
شکر | 40 گرم |
خمیر مایه فوری | 1 قاشق مرباخوری |
نمک | نوک قاشق چای خوری |
آرد سفید | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
مارمالاد یا مربا | برای پر کردن پیراشکی |
مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد اولیه: 1 و نیم ساعت
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت پیراشکی مربایی: 20 دقیقه
مراحل طرز تهیه پیراشکی مربایی
برای درست کردن این پیراشکی لذیذ و خوشمزه، ابتدا خمیر آن را مطابق مراحل زیر تهیه کنید و سپس داخل پیراشکی را با هر نوع مربا یا مارمالادی که دوست دارید پر کنید.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه پیراشکی مربایی، مواد یخچالی شامل شیر و تخم مرغ را بیرون از یخچال بگذارید تا هم دمای محیط شوند. میزان لازم از آرد را نیز بردارید و آن را دو تا سه بار الک کنید تا ذرات موجود در آن آزاد شوند و تکه های درشت آن پشت الک باقی بماند.
شما می توانید برای تهیه تخم مرغ، کره و آرد به شیوه های خرید و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: خمیر مایه را عمل آورید
میزان لازم را از خمیر مایه و شکر را در یک لیوان بریزید و هم بزنید تا با یکدیگر ترکیب شوند. میزان 1/4 لیوان دسته دار فرانسوی آب ولرم را به این ترکیب اضافه کنید. روی ظرف را با درپوش مناسبی بپوشانید و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه عمل کند.
شما می توانید برای تهیه شکر به شیوه های خرید حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله سوم: مواد تر را با خمیر مایه مخلوط کنید
یک کاسه گود مناسب انتخاب کنید و تخم مرغ را در آن بشکنید تا از حالت لختگی بیرون بیاید. شیر، روغن مایع، خمیر مایه به عمل آماده و نمک را نیز اضافه کنید و همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.
شما می توانید برای تهیه روغن مایع و نمک به شیوه های خرید حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله چهارم: خمیر پیراشکی را آماده کنید
برای آماده کردن خمیر پیراشکی مربایی، آرد را به تدریج به ترکیب به دست آمده اضافه کنید و آغاز به ورز دادن کنید. حدود 15 دقیقه همه مواد را با هم ورز دهید تا یک خمیر یکدست و لطیف داشته باشید.
اگر خمیرتان خیلی شل بود و به دست می چسبید، کمی آرد به صورت اضافه کنید و اگر خمیر خیلی سفت بود، کمی آب ولرم اضافه کنید و دوباره ورز دهید تا آماده گردد. ورز دادن را تا جایی ادامه دهید که خمیر به دست نچسبد. در این حالت شما یک خمیر لطیف و با بافتی منسجم خواهید داشت.
مرحله پنجم: خمیر پیراشکی را استراحت دهید
در ادامه باید خمیر را استراحت دهید. برای این کار کل خمیر را در وسط ظرف به شکل قله جمع کنید. روی ظرف را با یک پارچه تمیز نخی بپوشانید. ظرف خمیر را در دمای آشپزخانه بگذارید تا حدود 1 ساعت استراحت کند و خمیر حجیم گردد.
مرحله ششم: خمیر پیراشکی مربایی را شکل دهید
بعد از گذشت مدت زمان لازم به سراغ خمیر پیراشکی بروید و پارچه روی آن را بردارید. دوباره برای چند دقیقه آن را ورز دهید تا حباب های آن خارج گردد. روی یک سطح صاف آرد بپاشید و خمیر را روی آن پهن کنید.
با وردنه خمیر را باز کنید تا نازک گردد. هر قدر ضخامت خمیر کمتر باشد پیراشکی بهتری به دست می آید. این کار را تا تمام شدن تمام خمیر پیراشکی مربایی ادامه دهید. سپس با قالب مخصوص پیراشکی یا هر قالب گرد دیگری خمیر را قالب بزنید.
مرحله هفتم: خمیر پیراشکی را مجددا استراحت دهید
خمیرهای قالب زده شده را روی یک سینی بچینید و روی آنها را با یک دستمال یا نایلون بپوشانید. اجازه دهید خمیر پیراشکی در دمای آشپزخانه به مدت بیست دقیقه دیگر بماند تا کاملا پف کند.
مرحله هشتم: خمیر پیراشکی را سرخ کنید
یک تابه با ابعاد مناسب انتخاب کنید و داخل آن به مقدار لازم روغن بریزید. توجه داشته باشید حجم تابه و میزان روغن باید به مقدار ای باشد تا پیراشکی کاملا در آن غوطه ور گردد.
تابه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا روغن به صورت کامل داغ گردد. سپس پیراشکی ها را داخل آن بیندازید و حرارت را کم کنید تا مغز پخت شوند. اگر فکر می کنید پیراشکی به طور یکنواخت در روغن غوطه ور نشده، با قاشق روی آن روغن بریزید.
مرحله نهم: مربا را به خمیر پیراشکی اضافه کنید
وقتی که هر دو سمت خمیر طلایی شد پیراشکی را از تابه خارج کنید و روی دستمال حوله ای بگذارید تا روغن اضافی پیراشکی گرفته گردد. کمی صبر کنید تا پیراشکی از آن داغی اولیه بیفتد. سپس با یک چاقو نازک، یک شیار کوچک روی خمیر پیراشکی ایجاد کنید. با یک قاشق کوچک یا قیف مخصوص شیرینی پزی مربای دلخواه خود را داخل پیراشکی بریزید و تا پر گردد.
شما می توانید برای تهیه انواع مربا به شیوه های خرید حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله آخر: پیراشکی مربایی را سرو کنید
پیراشکی مربایی شما آماده است. این دسر خوشمزه را به عنوان میان وعده با چای یا قهوه می توانید سرو کنید. بعلاوه به عنوان یک خوراکی برای وعده صبحانه نیز می توانید آن را تهیه کنید.
روش تهیه پیراشکی مربایی در فر
این پیراشکی را به راحتی می توانید در فر نیز آماده کنید. کافی است خمیر پیراشکی را مطابق مراحل بالا آماده کنید. سپس روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. پیراشکی ها را در یک سینی فر بچینید طوری که روی هم قرار نگیرند. وقتی فر گرم شد، سینی را در طبقه وسط آن بگذارید.
درب فر را ببندید و حدود 20 دقیقه صبر کنید تا پیراشکی ها کاملا بپزند. زمانی که پیراشکی ها به طور کامل پختند آنها را از فر بیرون بیاورید و صبر کنید تا کمی از داغی بیفتند. سپس به شیوه ای که گفته شد مربا را داخل آن بریزید.
دستور تهیه پیراشکی مربایی در توستر
روش درست کردن پیراشکی مربایی در توستر مشابه با تهیه آن در فر است. در این روش نیز ابتدا خمیر پیراشکی را درست کنید و در سینی توستر بچینید. توستر را روی دمای 120 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا 10 دقیقه گرم گردد. سپس پیراشکی ها را در توستر بگذارید تا به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزند.
بهتر است سینی را در طبقه بالای توستر بگذارید و المنت پایین آن را روشن کنید. این کار یاری می نماید تا پیراشکی خشک نگردد. در 5 دقیقه پایانی پخت، المنت بالایی را هم روشن کنید تا روی پیراشکی ها طلایی گردد.
نکات مهم در طرز تهیه پیراشکی مربایی خانگی
- برای تهیه این پیراشکی بنا به ذائقه خود از هر نوع مربایی که می خواهید، می توانید بهره ببرید. شما می توانید هم از مربای خانگی و هم از مربای آماده بازاری به عنوان مواد میانی این پیراشکی بهره ببرید.
- آرد را به تدریج به بقیه مواد اضافه کنید. اگر خمیر شل بود میزان بیشتری آرد اضافه کنید و اگر در نهایت خمیری که به دست آمد سفت شد میزانی آب ولرم اضافه کنید.
- برای آنکه پیراشکی مربایی به طور یکدست سرخ شوند حتما آن را به طور غوطه ور در روغن داغ سرخ کنید.
- پیراشکی را حتما روی حرارت ملایم سرخ کنید تا کاملا مغز پخت شوند و داخل آن خمیری و خام باقی نماند.
- در هنگام تهیه پیراشکی با توستر هر چند دقیقه یکبار به پیراشکی ها سر بزنید تا نسوزند یا زیادی خشک نشوند.
- برای اینکه پیراشکی ها روغن کمتری به خود بگیرند، خمیر را نازک تر بگیرید و تا زمانی که روغن داغ نشده است، پیراشکی ها را در آن نیندازید.
- می توانید از خمیر نانوایی برای تهیه پیراشکی مربایی بهره ببرید.
- حتما صبر کنید تا خمیر مایه به عمل بیاید و بعد از آن بهره ببرید. در غیر این صورت خمیر پیراشکی خشک و سفت می گردد.
- دقت کنید مایه خمیری که تهیه می کنید کهنه و تاریخ گذشته نباشد، چون باعث می گردد کیفیت خمیر بسیار پایین بیاید.
فوت و فن های خوشمزه شدن پیراشکی با مربا
با چه ترفندی می توان پیراشکی مربایی مجلسی درست کرد؟
استفاده از رومال ترفندی است که می تواند ظاهر زیباتری به پیراشکی بدهد. برای این کار در یک کاسه، زرده تخم مرغ و زعفران دم نموده را بریزید و هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. سپس با یک فرچه آشپزی، روی پیراشکی ها را از مواد رومال بمالید و به دلخواه روی آنها، میزانی سیاه دانه یا کنجد بپاشید. رومال را فقط زمانی که پیراشکی ها را در فر یا توستر آماده کردید بهره ببرید.
چرا پیراشکی خشک می گردد؟
به چند علت واضح و معین پیراشکی که درست می کنید خشک می گردد:
- خمیر پیراشکی بیش از مقدار سفت و خشک شده است؛
- ضخامت خمیر هنگام باز کردن و قالب زدن آن زیاد است؛
- دمای فر بیش از مقدار احتیاج بالا است.