طرز تهیه پنکیک خرما بدون شکر

به گزارش تور گرجستان ارزان، پنکیک با خرما یه صبحونه خوش طعم و سالمه که خیلی سریع می تونین درستش کنین. این با شیرینی طبیعی خرما درست می شه و نیازی به شکر اضافه نداره. ضمناً سرشار از انرژی، فیبر و مواد مغذیه که باهاش می تونین یه روز پرانرژی رو آغاز کنین. درست کردنش هم اون قدر ساده ست که حتی اگه وقت کمی داشته باشین، می تونین توی چند دقیقه برای ویا آماده اش کنین. توی این مقاله از در، قراره طرز تهیه پنکیک خرما رو مرحله به مرحله با هم مرور کنیم. بعلاوه نکات کاربردی برای اینکه پنکیک های خرما پف دار و خوشمزه بشن، بهتون می گیم.

طرز تهیه پنکیک خرما بدون شکر

طرز تهیه پنکیک خرما در یک نگاه

برای تهیه پنکیک خرما، ابتدا هسته 8 عدد خرمای گوشتی مثل مضافتی، پیارم یا خاصویی رو بگیرین و در صورت خشک و سفت بودن، چند دقیقه توی شیر یا آب گرم بخوابونین تا نرم بشن. بعد خرماها رو له کنین تا بافتی خمیری پیدا کنن. تخم مرغ، کره ذوب شده، شیر و خرمای له شده رو با هم ترکیب کنین تا مواد تر آماده بشه.

توی ظرف جدا، آرد سفید یا سبوس دار، بیکینگ پودر، نمک و دارچین رو الک کنین و کم کم به مواد تر اضافه کنین تا یه مایه خمیری با غلظت مناسب به دست بیاد. تابه نچسب رو با کمی روغن گرم کنین و از مایه پنکیک، حدود نصف ملاقه بریزین. هر طرف پنکیک رو 2 تا 3 دقیقه بپزین تا طلایی بشه. در نهایت، پنکیک ها رو با عسل، ماست، موز یا مغزها تزئین و سرو کنین.

شما می تونین جزئیات مربوط به اندازه مواد اولیه و مرحله به مرحله طرز تهیه پنکیک خرما رو توی این مطلب بخونین.

مواد اولیه برای تهیه پنکیک خرما

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
آرد سفید (یا سبوس دار)1 لیوان فرانسوی دسته دار
خرما (بدون هسته)8 عدد
شیر1 لیوان فرانسوی دسته دار
تخم مرغ1 عدد
بیکینگ پودر1 قاشق چای خوری
نمکنوک قاشق چای خوری
کره3 قاشق غذاخوری
دارچین (اختیاری)نصف قاشق چای خوری
روغن سرخ کردنیبرای سرخ کردن پنکیک
کره بادام زمینی، مغز گردو یا خامهبرای تزیین پنکیک خرمایی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 تا 15 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت پنکیک خرما: 15 تا 20 دقیقه

اندازه کالری پنکیک خرما در هر عدد: حدود 120 تا 150 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه پنکیک خرما بدون شکر

پنکیک خرما یه صبحانه یا عصرانه خوشمزه و مقویه که می تونین به راحتی درست کنین. برای تهیه ش مراحل زیر رو به ترتیب دنبال کنین.

مرحله اول: خرماها رو آماده کنین

برای آغاز طرز تهیه پنکیک با خرما، هسته 8 عدد خرما گوشتی مثل پیارم، خاصویی یا مضافتی رو بگیرین. اگه خرماها خشک یا نیمه خشک بودن، بهتره حدود 5 تا 10 دقیقه توی شیر یا آب گرم بخوابونین تا نرم بشن. می تونین پوستش رو هم بگیرین تا یکدست تر بشه. بعد خرماها رو با چنگال یا غذاساز له شون کنین تا یه بافت خمیری و یکدست پیدا کنن.

در صورت تمایل می تونین انواع خرما باکیفیت رو به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنین.

مرحله دوم: مواد تر رو با هم ترکیب کنین

توی یه کاسه میانه، 1 عدد تخم مرغ رو بشکنین و با قاشق یا همزن دستی، بزنین تا زرده و سفیده ش با هم ترکیب بشه و از لختگی در بیاد. بعد کره رو روی حرارت گرم کنین تا ذوب بشه ولی خیلی داغ نباشه که تخم مرغ ببنده. کره رو به تخم مرغ اضافه کنین. سپس شیر رو اضافه کنین. خرمای له شده رو هم اضافه کنین و خوب هم بزنین تا ترکیب مایع کاملاً یکدست بشه.

تخم مرغ، شیر و انواع کره حیوانی و گیاهی رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین خریداری کنین.

مرحله سوم: مواد خشک رو آماده کنین

توی یه ظرف جدا، 1 لیوان آرد سفید یا سبوس دار رو با 1 قاشق چای خوری بیکینگ پودر، نوک قاشق چای خوری نمک و در صورت تمایل، نصف قاشق چای خوری دارچین مخلوط کنین. این ترکیب خشک رو 2 تا 3 بار الک کنین تا کاملا نرم بشه.

برای خرید انواع آرد، بیکینگ پودر، نمک و پودر دارچین از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می تونین اقدام کنین.

مرحله چهارم: مایه پنکیک رو درست کنین

در این مرحله از تهیه پنکیک با خرما و شیر، مخلوط مواد خشک رو کم کم به مواد تر، اضافه کنین و با لیسک یا همزن دستی هم بزنین. خمیر باید غلظتی شبیه ماست هم زده داشته باشه؛ نه خیلی شل که پخش و روان بشه، نه خیلی سفت که توی تابه شکل نگیره. اگه احساس کردین زیادی غلیظه، یه تا دو قاشق شیر اضافه کنین. اگه زیادی رقیق بود، یه قاشق آرد اضافه کنین و دوباره هم بزنین.

مرحله پنجم: مایه پنکیک رو توی تابه بریزین

یه تابه نچسب رو روی حرارت میانه بذارین تا گرم بشه. بعد داخلش اندازه کمی روغن بریزین در حدی که چرب بشه. روغن که گرم شد، از مایه پنکیک، حدود نصف ملاقه بردارین و توی تابه بریزین. قطر پنکیک ها بهتره حدود 10 سانتی متر باشه تا هم راحت بپزن و هم به خوبی بتونین اون ها رو برگردونین.

روغن سرخ کردنی رو به صورت خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین تهیه کنین.

مرحله ششم: پنکیک خرما رو سرخ کنین

وقتی روی پنکیک ها حباب زد و لبه ها کمی سفت شدن، با کفگیر برش گردونین. طرف دوم رو هم تا زمانی که طلایی بشه بپزین. حدود 2 تا 3 دقیقه برای سرخ کردن هر طرف پنکیک زمان می بره. اگه تابه کوچیکه، پنکیک ها رو توی چند نوبت بپزین.

مرحله هفتم: پنکیک خرما رو تزیین و سرو کنین

در آخر، پنکیک های آماده رو روی دستمال یا توری بذارین تا بخار نکنن و نرم نشن. می تونین اون ها رو با عسل، ماست یونانی ()، کره بادام زمینی ()، موز یا گردو تزئین و سرو کنین. برای بچه ها هم می تونین با قالب های فانتزی شکل بدین یا با کمی شکلات تزئین کنین. نوش جان!

انواع ماست، کره بادام زمینی و گردو رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین تهیه کنین.

روش تهیه پنکیک خرما گیاهی مخصوص افراد وگان

برای تهیه پنکیک خرما به صورت کاملاً گیاهی، هسته 8 عدد خرمای نرم (مثل مضافتی یا پیارم) رو بگیرین و در صورت احتیاج، 5 تا 10 دقیقه توی 1 لیوان شیر گیاهی (مثل شیر بادام یا سویا) بخوابونین تا نرم بشن، بعد له شون کنین. توی یه کاسه ای، خرمای له شده، شیر گیاهی، 3 قاشق غذاخوری کره گیاهی ذوب شده و 1 قاشق غذاخوری پودر تخم کتان (مخلوط شده با 3 قاشق غذاخوری آب و استراحت داده شده به مدت 10 دقیقه) رو ترکیب کنین.

توی یه ظرف جدا، 1 لیوان آرد سفید یا سبوس دار، 1 قاشق چای خوری بیکینگ پودر، نوک قاشق چای خوری نمک و در صورت تمایل، نصف قاشق چای خوری دارچین رو مخلوط و الک کنین. سپس کم کم به موادِ تر اضافه کنین تا مایه ای با غلظت ماست هم زده به دست بیاد. توی تابه نچسب با کمی روغن گیاهی، هر طرف پنکیک رو 2 تا 3 دقیقه بپزین تا طلایی بشه و با تاپینگ دلخواه سرو کنین.

دستور تهیه پنکیک خرما با موز

برای تهیه پنکیک خرما با موز، ابتدا هسته 8 عدد خرمای گوشتی رو بگیرین و در صورت خشکی، چند دقیقه توی 1 لیوان شیر (ترجیحا گیاهی) بخوابونین تا نرم بشن، بعد با نصف موز رسیده له شون کنین تا بافتی خمیری پیدا کنن. این ترکیب رو با 3 قاشق غذاخوری کره ذوب شده و 1 قاشق غذاخوری پودر تخم کتان (مخلوط شده با 3 قاشق آب و استراحت داده شده) یا آرد ترکیب کنین.

توی ظرفی جدا، 1 لیوان آرد سفید یا سبوس دار، 1 قاشق چای خوری بیکینگ پودر، نوک قاشق نمک و نصف قاشق دارچین رو مخلوط و الک کنین، سپس کم کم به مواد تر اضافه کنین تا مایه ای با غلظت ماست هم زده به دست بیاد. توی تابه نچسب با کمی روغن گیاهی، هر طرف پنکیک رو 2 تا 3 دقیقه بپزین تا طلایی بشه و با تاپینگ دلخواه سرو کنین.

طرز تهیه پنکیک خرما رژیمی در فر

در روش پخت پنکیک خرما در فر، به جای سرخ کردن پنکیک خرما در تابه، مایه آماده شده رو داخل قالب یا سینی فر چرب شده با کره، می ریزین و در دمای 180 درجه سانتی گراد حدود 15 تا 20 دقیقه بپزین تا پنکیک ها پف دار، طلایی و بدون احتیاج به روغن آماده بشن. اگر توی مواد پنکیک از کره گیاهی استفاده کردین، دیگه احتیاجی به اضافه کردن روغن هم ندارید، چون موقع پخت، روغن پس می ده. این روش سبک تر، سالم تر و مناسب رژیم های کم چربه.

نکات مهم در طرز تهیه پنکیک خرما

  • برترین خرما برای تهیه پنکیک با خرما، مضافتی، پیارم یا خاصویی هستن چون بافت نرم و طعم شیرین دارن.
  • اگه می خواین بافت پنکیک خیلی لطیف بشه، پوست خرما رو هم بگیرین.
  • له کردن کامل خرما باعث می شه بهتر با مایه ترکیب بشه و شیرینی یکنواخت تری بده.
  • غلظت مایه پنکیک خرما باید شبیه ماست هم زده باشه، نه شل باشه که پخش بشه، نه سفت باشه که پف نکنه.
  • الک کردن آرد باعث می شه پنکیک سبک تر و بدون گلوله آرد باشه.
  • اضافه کردن موز له شده بافت پنکیک رو، نرم تر و شیرینی طبیعی اون رو بیشتر می کنه، دیگه احتیاجی به اضافه کردن شکر یا عسل هم نیست.
  • تابه ای که پنکیک رو توش می پزین باید داغ باشه ولی نه زیاد. اگه خیلی داغ باشه، پنکیک سریع می سوزه و مغزپخت نمی شه.
  • روغن باید کم باشه ولی به طور یکنواخت پخش بشه. فقط در حد چرب شدن کف تابه باشه، نه بیشتر.
  • وقتی حباب ها روی پنکیک ظاهر شدن و لبه ها سفت شدن، وقت چرخوندن اون هاست.
  • برای پخت پنکیک خرما توی فر، فر باید کاملاً گرم باشه. قبل از ریختن مایه، فر باید به دمای 180 درجه رسیده باشه.
  • قالب سیلیکونی یا کاغذ روغنی یاری می کنه پنکیک ها بدون چسبیدن بپزن.

فوت و فن های خوشمزه شدن پنکیک خرما

چرا پنکیک خرما پف نمی کنه؟

  • مایه پنکیک خرما خیلی رقیق یا خیلی غلیظه؛
  • بیکینگ پودر کم یا کهنه استفاده شده؛
  • مواد مایه پنکیک به خوبی مخلوط نشده یا بیش از حد هم زده شده؛
  • تابه خیلی سرد یا خیلی داغ بوده؛
  • مایه پنکیک قبل از پخت، زیاد مونده و گازش پریده؛
  • پنکیک خرما زود یا دیر برگردونده شده؛
  • آرد سنگین یا نامناسب (مثل آرد خیلی سبوس دار بدون رعایت نسبت شیر) استفاده شده.

چرا وسط مایه پنکیک خرما، خام می مونه؟

  • مایه پنکیک خیلی غلیظه و حرارت نمی تونه به وسطش نفوذ کنه؛
  • تابه خیلی داغه و سطح پنکیک سریع می پزه ولی داخلش خام می مونه؛
  • قطر پنکیک زیاد شده و زمان پخت کافی نبوده؛
  • بیکینگ پودر کم یا کهنه ست و پنکیک خوب پف نمی کنه؛
  • مایه پنکیک خوب مخلوط نشده و تکه های خرما یا آرد باعث نپخته موندنش شده.
منبع: افق کوروش
انتشار: 1 آذر 1404 بروزرسانی: 1 آذر 1404 گردآورنده: georgiaro.ir شناسه مطلب: 2743

به "طرز تهیه پنکیک خرما بدون شکر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پنکیک خرما بدون شکر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید