خلاء سازمان های داوری قوی برای پیگیری دعاوی ایران در جهان

به گزارش تور گرجستان ارزان، به گزارش خبرنگاران، اویس رضوانیان در همایش داوری تجاری بین المللی در کشورهای در حال توسعه که با حضور سفرا و رایزنان اقتصادی 10 کشور اروپایی و آسیایی و همچنین برخی از اعضای اتاق بازرگانی و کارشناسان حقوق بین الملل برگزاری شد، با بیان اینکه در تمام نظامهای حقوقی و قضایی توسعه یافته، داوری به عنوان یک بازوی کارا و توانمند برای کاستن از بار دستگاه قضایی عمل می نماید، گفت: در کشور ما هم که مبتلا به تورم پرونده های قضایی هستیم، توسعه نهاد داوری یک راه آسان است تا بخش زیادی از بار و کار دستگاه قضایی کم گردد. کشور ما درگیر انواع قراردادهای انرژی و نفت و گاز است و داوری در تمام اختلافات این قراردادها می تواند نقش آفرینی کند.

خلاء سازمان های داوری قوی برای پیگیری دعاوی ایران در جهان

مدیر مرکز منطقه ای داوری با اشاره فسخ برخی از قرار داد هایی که اخیرا به بهانه تحریم ها بصورت یکجانبه از سوی شرکت های خارجی صروت گرفته است، اضافه کرد: داوری در این قراردادها شناخته گردیده است، ولی مشکل در این قراردادها، توافقی است. خیلی از این قراردادها اجازه داده اند در صورتی که طرف شرایط را مساعد نمی بیند، از قرارداد خارج گردد یا بند مربوط به قوه قهریه اجازه فسخ یکجانبه قرارداد را به آنها داده است.

عضو هیات علمی موسسه عالی آموزش و پژوهش ریاست جمهوری با بیان اینکه بعضا سازمانهای داوری بین المللی می توانند در مسیر رسیدگی به این قراردادها برای ما مشکل ساز شوند اضافه کرد: اگر در این قراردادها سازمانهای داوری قابل اعتماد داخلی به عنوان مرجع حل اختلاف معین گردیده بودند، به خصوص در فضای فعلی جو جهانی که به صورت غیرمنصفانه ای علیه ایران است، می توان مطمئن بود دعواهایی از این دست با دقت و عدالت بیشتری مورد رسیدگی قرار گیرند.

رضوانیان با بیان اینکه در همایش داوری در تجارت بین المللی بیش از 10 کشور مختلف از قاره آسیا و اروپا حضور دارند توضیح داد: امیدواریم فعالیتهایی از این دست توسعه پیدا کند چرا که مهمترین احتیاج کشور این است که به سازمانهای داخلی و ملی توجه بیشتری گردد. توصیه ما این است که تا حد امکان کاربران تجاری سعی نمایند سازمانهای داخلی داوری را به کار بگیرند چون سازمانهای داوری خارجی در سالهای اخیر مسائلی را ایجاد کردند که بهتر است برای پرهیز از این مسائل، روی نهادهای داوری داخلی تمرکز کنیم.

همچنین پدرام سلطانی، نایب رئیس اتاق بازرگانی نیز در این همایش با بیان اینکه روال داوری در مقایسه با وضعیت موجود دادگاه ها از لحاظ زمان، هزینه و شفافیت بسیار مناسب بوده و اقبال روز افزونی در بین فعالان اقتصادی پیدا نموده است گفت: بخش اقتصادی دولتی به خصوص شرکتهای نفت و گاز و خودرو با قراردادهای خارجی دچار مشکل گردیده اند، در بخش خصوصی هم با این چالشها مواجهیم. موارد زیادی است ولی چون اندازه قرارداد عموما کوچکتر از قراردادهای دولتی است، شاید کمتر مورد توجه قرار می گیرد ولی لطمات زیادی به بخش خصوصی وارد نموده است.

در این مراسم، سفیر سوئد در ایران نیز با بیان اینکه باید مسائل بین شرکتهای اقتصادی از طریق داوری حل گردد گفت: شرکتهای بزرگ سوئدی دهها سال است در ایران کار می نمایند و امیدواریم این همکاری ها ادامه پیدا کند.

هانا سانگلند اضافه کرد: ما کماکان در حال پیدا کردن راهکار هایی هستیم برای اینکه مسائل مربوط به تبادلات مالی هستیم که واقعا یک مشکل بزرگ هستند حل بشوند و شرکتهایی که تحت تحریم ها قرار ندارند بتوانند در ایران کار نمایند و همچنین شرکتهایی هم تحت تاثیر تحریم قرار می گیرند نیز می توانند از نهاد داوری به عنوان راهی برای حل و فصل اختلافات خود استفاده نمایند

سفرای کشورهای سوئد، سوئیس و کنیا، نیجریه و ترکمنستان و همچنین رایزنان و کارشناسان اقتصادی از سفارتخانه کشورهای الجزایر، ترکیه، هندوستان و پاکستان در این همایش حضور داشتند. .

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 20 اسفند 1397 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: georgiaro.ir شناسه مطلب: 175

به "خلاء سازمان های داوری قوی برای پیگیری دعاوی ایران در جهان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خلاء سازمان های داوری قوی برای پیگیری دعاوی ایران در جهان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید