خانم های باردار حتما شیر بخورند
به گزارش تور گرجستان ارزان، بسیاری از خانم ها با بیان این مساله که نوشیدن شیر در دوران بارداری با مزاج آنها سازگار نیست و باعث یبوست می گردد یا اینکه در دوران شیردهی شان، شیر نوشیدن سبب نفخ نوزاد می گردد، مصرف این ماده غذایی فوق العاده مهم را کنار می گذارند.

خانم های باردار حتما شیر بخورند
نویسنده:دکتر خدیجه رحمانی/ کارشناس تغذیه و رژیم درمانی
بسیاری از خانم ها با بیان این مساله که نوشیدن شیر در دوران بارداری با مزاج آنها سازگار نیست و باعث یبوست می گردد یا اینکه در دوران شیردهی شان، شیر نوشیدن سبب نفخ نوزاد می گردد، مصرف این ماده غذایی فوق العاده مهم را کنار می گذارند.
در درجه اول باید تاکید کنم که شیر نه تنها یبوست آور نیست، بلکه به برطرف یبوست هم یاری می نماید؛ به ویژه اگر صبح ها به شکل ناشتا مصرف گردد و دمای آن هم برخلاف دمای محیط باشد، یعنی در زمستان شیر گرم و در تابستان شیر سرد. به مادران باردار اکیدا توصیه می کنم مصرف شیر را در دوران بارداری ترک ننموده و حتی بیش از پیش مصرف نمایند.
در خصوص مادران شیرده هم باید گفت شیر صرفا در مادرانی می تواند نفاخ باشد که عدم تحمل یا آلرژی نسبت به شیر داشته باشند. نفخ شیر هم در وهله اول برای خود مادر است. اگر مادری در دوران شیردهی با خوردن شیر دچار نفخ شد، ترجیحا باید شیر را از برنامه غذایی حذف کرد. البته عدم تحمل یا آلرژی به شیر چیزی نیست که بعدا به وجود آمده باشد. معمولا در جوامع آسیایی که کشور ما هم جزو آن محسوب می گردد به شکل طبیعی عدم تحمل شیر رایج است. این عدم تحمل هم به علت مصرف نکردن شیر به وجود آمده که در اثر آن، فعالیت آنزیم لاکتاز تضعیف شده و اگرچه آنزیم وجود دارد اما فعال نیست؛ چون از زمانی که کودک را از شیر می گیریم، معمولا سعی می کنیم هیچ شیر دیگری به او ندهیم. کلیه افرادی که در دوران شیرخوارگی از شیر مادر استفاده نموده باشند، هیچ گونه عدم تحمل ژنتیکی ندارند و در دوران شیردهی دچار نفخ نمی شوند. اگر شیر برای شان مشکل ایجاد می نماید، می توانند به شکل تدریجی به برنامه غذایی شان اضافه نمایند؛ مثلا به میزان یک استکان کوچک نصف شیر را با نصف آب جوشیده سرد شده یا ولرم رقیق نموده، بعد اگر این میزان را توانستند تحمل نمایند و علایمی مثل تهوع و نفخ به آنها دست نداد، این میزان را به تدریج بیفزایند. مثلا بعد از یک هفته دو سوم شیر را با یک سوم آب و هفته بعد کل استکان را شیر بنوشند. این کار سبب فعال شدن تدریجی آنزیم لاکتاز شده و عدم تحمل شیر از بین می رود. ننوشیدن شیر به تنهایی و مصرف آن به همراه مواد دیگر (مثلا به شکل شیر برنج) هم می تواند یاری نماینده باشد. اگر شیر به هر علت حذف گردد، ضروری است از جایگزین های شیر مثل ماست، پنیر، کشک، دوغ و... در برنامه غذایی استفاده گردد و درصورتی که شیر مصرف نگردد و جایگزین ها هم به برنامه غذایی اضافه نگردد، بدن مادر از نظر پروتئین، کلسیم، ویتامین B2 و ویتامین D دچار کمبود می گردد و ممکن است احتمال ابتلا به پوکی استخوان و عدم تحمل مواد مغذی در مادر و رشد ناکافی در کودک دیده گردد.منبع:www.salamat.com
منبع: راسخون