موج های سینوسی در بورس

به گزارش تور گرجستان ارزان، خبرنگاران: تداوم موج های پی در پی در بازار سرمایه تا زمان انتخابات ریاست جمهوری1400 و به نتیجه رسیدن مذاکرات مربوط به احیای برجام، طبیعی است.

موج های سینوسی در بورس

به گزارش خبرنگاران، بازار سهام در روز نخست هفته دوباره با بازیابی توان عرضه ها، شاهد ریزش دوباره شاخص بود. خودنمایی و پُرزوربودن عرضه ها در شرایط کنونی بازار نسبت به توان خریداران فعلا طبیعی مینماید، چرا که بازار هنوز نتوانسته از فضای بی اعتمادی دور گردد. هر چند که بسیاری تاکید دارند دولت باید به یاری بورس بشتابد، چرا که استدلال میآوردند سپر تورمی است اما فارغ از درستی و نادرستی این مباحث که در اندیشه این مجال و گفتار نیست و به نظر نیازمند گزاره های علمی برای اثبات آن است، سیاست گذار باید راستا درستی را انتخاب کند، چرا که تجربیات گذشته، یادآور خاطرات تلخی برای بازیگران و فعالان بورسی است.

آنچه از منظر سیاست گذاری و اقتصاد میتوان به واسطه سیاست گذار میتواند به یاری بورس بشتابد، این است که سیاست گذار قبل از هر چیز نباید با تبعیت و اسیر شدن از موج شکل گرفته در حمایت از بورس، موجبات دوباره افزایش پایه پولی و به تبع آن را شکل دهد. بازار سرمایه نیازمند حمایت سیاست گذار است اما حمایت از جنس عدم دخالت.

صحیح ترین شیوه حمایت از بازار سرمایه نه تزریق پول تورم زا، بلکه نخست اعمال اقدامات و سیاست هایی در راستا حذف محدودیت ها در بازار و دوم عمق بخشی به بازار به خاطر اینکه علاوه بر جذب سرمایه ها، توان ماندگاری سرمایه ها را در بازار داشته باشد.

این روزها بورس بازان و برخی از فعالان بازار سرمایه دوباره با جانبداری از بورس، تنها بخشی از حمایت دولت را می پسندند که بتواند بازار را هر چه سریع تر در یک بازه زمانی کوتاه مدت بازگرداند اما به نظر میرسد نقطه اشتباه در همین جاست، چرا که راهکار کوتاه مدت، دوران بازگشت بازار را هم کوتاه میکند و میتواند رمق بازار را هم به سرعت از بین ببرد. به نظر میرسد بهترین و صحیح ترین شیوه، همان سخت ترین و زمانبرترین راستا ممکن باشد. حمایت های دولت با تبصره عدم دخالت دولت (نه تزریق پول) باید با شکل دریافت فضای اعتماد، سرمایه گذار را دوباره به حضور در بازار ترغیب کند.

در این شرایط و فضای کنونی اقتصاد و سیاست در ایران که همه چیز به حالت مبهم و انتظار به سر میبرد، نباید بازار سرمایه را جز منفک و جدایی پذیر اقتصاد دانست و آن را در همان فضای کنونی اقتصاد مورد ارزیابی قرار داد. به همین دلیل نوسانات روزانه طبیعی است و ممکن است این موج های پی در پی تا انتخابات ریاست جمهوری و به نتیجه رسیدن مذاکرات مربوط به احیای حداقل تا سرانجام اردیبهشت ادامه یابد.

شرایط صعودی لازم اما کافی نیست

امیرحسین واعظ | کارشناس بازار سرمایه

بورس در اولین روز کاری این هفته، راستا طی شده در روز چهارشنبه هفته گذشته را برگشت تا با افت بیش از یک درصدی، شاخص کل دوباره کانال 1.2 میلیون واحد را از دست بدهد. اگرچه در یک ساعت ابتدایی و با توجه به تقاضای خرید مناسبی که ثبت شده بود، انتظار می رفت فرایند بازار دوباره صعودی گردد اما قدرت خریداران به قدری نبود که بتواند عطش فروشندگان را سیراب کند.

به هر حال بعد از ریزش 9 ماهه، همچنان عده زیادی هستند که تمایل دارند در اولین فرصت سبد خود را نقد نمایند و از بازار خارج شوند. اگر در آمار و رفتار بازار دقیق شویم، میتوان المان هایی را یافت که ما را به روزهای آینده امیدوار کند اما اگر بخواهیم بی طرفانه نظر دهیم، شاید شرایط لازم برای صعودی شدن بازار مهیا شده باشد اما کافی نیست.

بورس-سپر-تورمی

ابراهیم جباری | کارشناس بازار سرمایه

امروز نیز همانند شنبه های دیگر بازار افت و خیز زیادی داشت. دامنه نامتقارن، مشتی از خروار رانت باز هم صدای تمام رسانه های فعال بورسی در آمد که دامنه نامتقارن را حذف کنید.

قانونی که یک جمع کوچک برای میلیونها سهامدار تصویب و اجرا نموده و البته از چرخه خود، دریافت بازخورد برای بازنگری در برنامه و قوانین را حذف نموده است. دیشب نیز هشتگی در توییتر ترند شد با عنوان #بورس-سپر-تورمی؛ که البته کاملا به حق و به جا این هشتگ ترند شد.

در دانشگاه اگر کسی حتی 3 واحد از دروس اقتصاد همچون اقتصادسنجی را پاس نموده باشد می داند که تراکنشات مولد عملیاتی که منجر به رشد چرخه فراوری می گردد، کنترل نماینده تورم و فزاینده ارزش پولی هستند. اما شنیده شد که برخی اقتصاددانان بورس را عامل تورم خوانده اند.

یک آزمون ساده همچون دوربین-واتسون می تواند صحت این مدعا را اثبات کند که بورس رابطه مستقیمی با داشته و تا حد زیادی از بروز تورم جلوگیری نموده است. اما به نظر، تحلیل های برخی اقتصاددانان بر مبنا و محور داده های واقعی و علوم مالی انجام نمی گیرد. بلکه بر اساس امیال حزبی انجام می گردد.

اما از این موارد که بگذریم خبر خوب این است که هفته ای متفاوت و البته شنبه ای متفاوت از لحاظ ورود حقوقی به بازار را سپری نمودیم. بر خلاف نا امیدی اکثریت اهل بازار از شرایط امروز، شرایط نمادها بسیار امیدوار نماینده است و به نظر از نیمه دوم فردا و نهایتا روز دوشنبه باید شاهد برگشت قوی بازار باشیم.

چرا که نسبت ورود حقوقی های کلان چشمگیر و البته رفتار آنها نشان دهنده کوشش برای ایجاد تعادل است. در پست های قبل نیز اشاره نمودیم که بازار فاصله زیادی با کف خود ندارد. تمام ناراحتی ها در بورس از عاملی بوجود می آید به اسم غم از دست دادن.

از قلم نیاندازید، همانطور که سهام خود را در مرداد 99 نقد نکردید و سودهای خود را از دست دادید، در اینجا نیز با فروش های نابجا سود های زیادی از دست خواهید داد و البته غم این دو شباهت زیادی به همدیگر دارد.

بورس و تورم؛ واکنشی به یک ترند

دکتر تیمور رحمانی

در داده های پولی ایران، برای سه کل پولی داده منتشر می گردد که شامل پایه پولی (M0)، حجم پول (M1) و حجم نقدینگی (M2) است.سهام به عنوان یک دارایی بخشی از هیچ کدام از کمیت های سه گانه فوق نیست. بنابراین، بنا بر تعریف رسمی، افزایش ارزش سهام به معنی افزایش حجم نقدینگی نیست. در کشورهایی که کل های پولی دیگری غیر از حجم پول و نقدینگی منتشر می نمایند، کل های پولی گسترده تری مانند M3 و M4 و حتی گسترده تر از آن وجود دارد که انواعی از اوراق بدهی و معدودی از سهام را شامل می گردد. اما اصل موضوع آن است که کل های پولی یا شاید به تعریف جامع تر دارایی های نقد، می تواند به طور پیوسته طیف در حال تغییری داشته باشند. به طور طبیعی، هرچه یک دارایی به هر دلیلی نقدشونده تر گردد و با سهولت بیشتری قابل تبدیل به بقیه دارایی ها گردد(به این معنی که نگرانی از کاهش قیمت و تحمل هزینه به هنگام تبدیل آن به یک دارایی دیگر کمتر گردد) به M2 و حتی M1 نزدیک تر می گردد. در آن صورت، می تواند واجد آثاری در فشار تورمی باشد که حجم نقدینگی دارد.

منبع: اقتصادنیوز
انتشار: 5 خرداد 1400 بروزرسانی: 5 خرداد 1400 گردآورنده: georgiaro.ir شناسه مطلب: 1926

به "موج های سینوسی در بورس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "موج های سینوسی در بورس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید