طرز تهیه کیک سیب زمینی استرالیایی
به گزارش تور گرجستان ارزان، کیک سیب زمینی که یک غذای اصالتا استرالیایی هستش یه اسنک محبوب و ساده ست که شباهت زیادی به پنکیک سیب زمینی داره و به صورت ورقه ای و نازک توی تابه یا فر درست می شه. این خوراکی خوشمزه به عنوان پیش غذا، میان وعده یا حتی یکی از انواع برای و کاربرد داره. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه کیک سیب زمینی استرالیایی رو به شما آموزش بدیم.
طرز تهیه کیک سیب زمینی استرالیایی تابه ای در یک نگاه
برای درست کردن کیک سیب زمینی استرالیایی، اول سیب زمینی ها رو بپزید، پوست بگیرید و کاملا پوره کنید. کره ذوب شده رو همراه نمک و فلفل بهش اضافه نموده و فقط در حد یکدست شدن مخلوط کنید تا پوره سیب زمینی نرم و خوش طعم بشه. از این پوره، کیک های کوچک و هم میزان درست کنید و کمی فشار بدید تا فرم بگیرن. بعد روی سینی بچینید، با سلفون بپوشونید و حداقل 6 تا 8 ساعت داخل فریزر بذارید تا کاملا یخ بزنن و موقع سرخ شدن از هم نپاشن.
خمیر ترد رو با آرد، بیکینگ پودر، نمک، فلفل و دلستر آماده کنید تا قوامی شبیه مایه پنکیک پیدا کنه و خوب به کیک ها بچسبه. کیک های یخ زده رو اول در آرد بغلتونید و بعد داخل خمیر ترد فرو کنید. در آخر، داخل روغن داغ با حرارت میانه هر طرف 2 تا 3 دقیقه سرخ کنید تا طلایی و ترد بشن.
برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل درست کردن کیک سیب زمینی این مطلب رو بخونید.
مواد لازم برای تهیه کیک سیب زمینی استرالیایی در تابه (برای 4 نفر)
| مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
| سیب زمینی | 4 عدد میانه |
| کره | 2 قاشق غذاخوری |
| نمک | 2 قاشق چای خوری |
| فلفل سیاه | نصف قاشق چای خوری |
| آرد | برای پوشش سطح سیب زمینی |
| روغن | برای سرخ کردن کیک سیب زمینی |
| نان و سس | برای سرو با کیک سیب زمینی |
مواد لازم برای خمیر ترد کیک سیب زمینی
| مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
| آرد | 4 قاشق غذاخوری |
| دلستر (طعم دلخواه) | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
| بیکینگ پودر | 1 قاشق چای خوری |
| نمک | 1 قاشق چای خوری |
| فلفل سیاه | نصف قاشق چای خوری |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 15 تا 20 دقیقه
مدت زمان لازم برای استراحت کیک سیب زمینی استرالیایی در فریزر: حداقل 6 تا 8 ساعت (ترجیحا یک شب)
مدت زمان لازم برای پخت کیک سیب زمینی استرالیایی در تابه: حدود 15 تا 20 دقیقه
مراحل طرز تهیه کیک سیب زمینی استرالیایی در تابه روی گاز
طرز تهیه کیک سیب زمینی استرالیایی هم در تابه روی گاز و هم در فر قابل انجامه. بافت، فرم و ابعاد این کیک به پنکیک سیب زمینی شباهت زیادی داره. البته، شما به دلخواه می تونید سبزیجاتی مثل فلفل دلمه ای یا پیازچه رو هم به خمیر کیک سیب زمینی اضافه کنید یا حتی میزانی پنیر پیتزا یا خامه توی خمیر بریزید.
مرحله اول: سیب زمینی ها رو آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک سیب زمینی استرالیایی، اول باید 4 عدد سیب زمینی میانه رو به خوبی بشورید و پوست سیب زمینی ها رو بگیرید. سیب زمینی ها رو به به مکعب های میانه برش بزنید تا سریع تر بپزن. بعدش با میزانی آب توی قابلمه بریزید و روی حرارت میانه بذارید. میزان آب باید به میزان ای باشه که کاملا سطح سیب زمینی ها رو بپوشونه. کمی نمک هم اضافه کنید و اجازه بدید آب جوش بیاد. سیب زمینی ها رو حدود 15 تا 20 دقیقه بجوشونید تا کاملا نرم بشن و با چنگال به راحتی له بشن. بعد آبکش شون کنید و با گوشتکوب دستی یا غذاساز، سیب زمینی ها رو کاملا پوره کنید تا حسابی نرم و یکنواخت بشن.
مرحله دوم: کره رو آماده کنید
توی یه قابلمه یا روی حرارت غیرمستقیم ()، 2 قاشق غذاخوری کره رو ذوب کنید و 1 قاشق چای خوری نمک و 1 قاشق چای خوری فلفل سیاه بهش اضافه کنید. بعد پوره سیب زمینی رو که قبلا آماده کردید به کره اضافه کنید.
این مواد رو با قاشق یا کفگیر به خوبی ورز بدید تا مخلوط کاملا یکدست و نرمی ایجاد بشه. توجه داشته باشید، پوره سیب زمینی رو نباید بیش از حد ورز بدید؛ چون زیادی کش دار می شه. هدف فقط یکدست شدن و جذب کره ست.
در صورت تمایل، برای خرید کره و انواع ادویه ها مثل نمک و فلفل سیاه می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: کیک سیب زمینی استرالیایی رو فرم بدید
وقتی پوره سیب زمینی کاملا طعم دار و کره ای شد، در این مرحله از طرز تهیه کیک سیب زمینی بدون فر، شکل دادن کیک های سیب زمینی رو آغاز کنید. برای این کار، می تونید از یه قالب گرد کوچیک بهره ببرید یا گلوله های تقریبا هم میزان درست کنید. هر کدوم از گلوله ها رو روی سطح کار کمی فشار بدید تا تخت منسجم بشن و موقع سرخ شدن وا نرن.
مرحله چهارم: کیک ها رو توی فریزر بذارید
حالا یه سینی یا ظرف صاف با ابعاد مناسب انتخاب کنید؛ کف این سینی رو با کاغذ روغنی بپوشونید یا خیلی کم چرب کنید تا کیک ها بهش نچسبن. کیک ها رو با فاصله روی سینی بچینید. سطح کیک ها رو با سلفون بپوشونید تا هوا نخوره. بعد سینی رو حداقل به مدت 6 تا 8 ساعت (ترجیحا یک شب) داخل فریزر بذارید و اجازه بدید کیک ها کاملا منجمد بشن. این کار باعث می شه کیک ها موقع سرخ شدن، شکل خودشون رو حفظ کنن.
مرحله پنجم: مخلوط آردی رو آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه کیک با سیب زمینی به روش استرالیایی، حدود 5 دقیقه قبل از اینکه کیک ها رو از فریزر بیرون بیارید، باید خمیر ترد رو آماده کنید. برای این کار، 4 قاشق غذاخوری آرد و 1 قاشق چای خوری بیکینگ پودر رو توی ظرف مناسبی بریزید و مخلوط کنید. سپس، این مخلوط رو 2 بار الک کنید تا کاملا سبک بشه.
برای خرید آرد و بیکینگ پودر می تونید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله ششم: خمیر ترد رو درست کنید
بعدش 1 قاشق چای خوری نمک، نصف قاشق چای خوری فلفل و 1 لیوان دلستر به مخلوط آردی اضافه کنید. این مواد رو با قاشق یا ویسک هم بزنید تا خمیر صاف و یکدستی ایجاد بشه.
خمیر باید یه قوام مناسب برسه؛ یعنی، نه خیلی رقیق و نه خیلی غلیظ باشه؛ چون باید به کیک یخ زده بچسبه، دورش رو کاملا بپوشونه و زیاد چکه نکنه. پس اگر خمیر تردتون شل بود کمی آرد بهش اضافه کنید؛ اگر هم احساس کردید زیادی غلیظ شده دوباره میزان خیلی کمی دلستر بریزید.
برای خرید انواع نوشیدنی گازدار مثل دلستر می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هفتم: کیک سیب زمینی استرالیایی رو با آرد و خمیر ترد بپوشونید
حالا باید کیک های یخ زده رو از فریزر بیرون بیارید. روی یه سطح صاف یا داخل یه کاسه، کمی آرد الک شده بریزید. هر یک از کیک های سیب زمینی یخ زده رو اول توی آرد بغلتونید تا سطحش کاملا پوشیده بشه؛ سپس توی خمیر ترد غوطه ور کنید تا سطح کیک به خوبی با خمیر ترد پوشیده بشه. این کار باعث می شه هنگام سرخ کردن در تابه، خمیر به خوبی بچسبه و از کیک سیب زمینی استرالیایی جدا نشه.
مرحله هشتم: کیک سیب زمینی استرالیایی رو در تابه سرخ کنید
الان وقتشه میزانی روغن رو در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بذارید تا داغ بشه. میزان روغن باید به میزان ای باشه که تقریبا نصف ضخامت کیک ها رو پوشش بده. برای اطمینان از داغ بودن روغن، یه تیکه کوچیک خمیر رو داخل تابه بندازید؛ اگر سریع حباب زد و طلایی شد، معلوم می شه آماده ست.
حالا هر کیک رو به آرومی توی تابه بذارید و هر طرف رو به مدت 2 تا 3 دقیقه سرخ کنید تا طلایی و ترد بشه. بعد تمام قطعات کیک سیب زمینی استرالیایی رو با کفگیر خارج کنید و روی دستمال حوله ای بذارید تا روغن اضافی شون گرفته بشه. سرخ کردن کل کیک ها در تابه حدود 12 تا 15 دقیقه طول می کشه.
برای خرید روغن سرخ کردنی می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله آخر: کیک سیب زمینی استرالیایی رو سرو کنید
بعد از سرخ شدن کیک سیب زمینی استرالیایی، همه کیک ها رو توی ظرف سرو بچینید و همراه سبزی خوردن، انواع سس () و نان میل کنید.
در صورت تمایل، برای خرید نان و انواع سس می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
روش تهیه کیک سیب زمینی استرالیایی در فر
طرز تهیه کیک سیب زمینی استرالیایی در فر هم درست مثل همون چیزیه که در رسپی اصلی براتون گفتیم؛ با این تفاوت که بعد از منجمد شدن کیک ها و آماده شدن خمیر ترد، این بار باید سینی فر رو کمی چرب کنید یا با کاغذ روغنی بپوشونید.
کیک های آغشته به آرد و خمیر ترد رو با فاصله در سینی فر بچینید و به مدت 20 تا 25 دقیقه در طبقه میانی فر گرم با دمای 200 درجه سانتی گراد بذارید. در نیمه زمان پخت، اسکالوپ ها رو برگردونید تا هر دو طرف شون به یک میزان طلایی و برشته بشه. بعد از آماده شدن، اجازه بدید یکی دو دقیقه خنک بشن و بعد همراه سس یا سبزی خوردن سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه کیک سیب زمینی استرالیایی
- سیب زمینی ها رو طوری آب پز کنید که به میزان کافی نرم بشن و بتونید با چنگال له شون کنید؛ اگر نیم پز بمونن، پوره یکدست نمی شه.
- موقع اضافه کردن کره به پوره، فقط در حد یکدست شدن هم بزنید و زیادی ورز ندید؛ وگرنه پوره سیب زمینی چسبناک و لاستیکی می شه.
- کیک ها رو با میزان یکسان درست کنید تا موقع پخت یا سرخ شدن، همگی به صورت یکنواخت طلایی بشن و زمان پخت شون فرق نکنه.
- قبل از آغشته کردن به خمیر، کیک ها رو منجمد کنید؛ به این ترتیب، فرم شون حفظ می شه و خمیر به راحتی روشون می شینه.
- اگه مایه خمیر ترد خیلی شل باشه، از کیک جدا می شه؛ اگر هم خیلی سفت باشه، دور کیک ضخیم و خشک می شه. قوام خمیر ترد باید شبیه مایه پنکیک باشه.
- وقتی کیک ها رو توی آرد می غلتونید، حتما آرد اضافی رو بتوکونید تا باعث گلوله شدن خمیر نشه.
- موقع سرخ کردن، روغن باید کاملا داغ باشه؛ سرد بودن روغن موجب وا رفتن کیک سیب زمینی و خمیر می شه.
- تعداد زیادی از کیک ها رو یکباره توی روغن نذارید؛ وگرنه دمای روغن افت می کنه و بافت بیرونی کیک سیب زمینی استرالیایی به میزان کافی ترد باقی نمی شه.
- بعد از سرخ شدن، حتما کیک ها رو روی دستمال حوله ای بذارید تا روغن اضافی شون گرفته بشه.
- کیک سیب زمینی استرالیایی رو گرم سرو کنید؛ وگرنه تردی کیک سیب زمینی کمتر می شه و به میزان کافی خوش خوراک نخواهد بود.
فوت و فن های خوشمزه شدن کیک سیب زمینی استرالیایی
چرا گاهی اوقات کیک سیب زمینی استرالیایی وا می ره؟
معمولا وقتی پوره سیب زمینی رو زیاد ورز بدید، یا کیک ها قبل از سرخ کردن منجمد نشده باشن، بافت شون شل می شه و وا می رن. البته، شاید هم روغن به میزان کافی داغ نشده؛ یا قوام خمیر ترد، مناسب نبوده.
می تونیم به جای دلستر از چیز دیگه ای استفاده کنیم؟
بله، آب گازدار یا نوشابه بی رنگ هم می تونید بریزید؛ فقط باید گازدار باشه تا خمیر ترد بشه.
برای پخت در فر، حتما باید کیک ها رو فریز کنیم؟
اجباری نیست؛ ولی اگه کیک ها رو اول منجمد کنید، بافت و شکل بهتری پیدا می کنن.
اگر خمیر ترد خیلی رقیق شد، چیکار کنیم؟
کافیه کم کم آرد اضافه کنید تا به قوام مایه پنکیک برسه و خوب به کیک بچسبه.
می تونیم به پوره سیب زمینی چیز دیگه ای اضافه کنیم؟
بله، پیاز داغ، جعفری خرد شده، پنیر رنده شده یا ادویه های دلخواه طعمش رو خیلی بهتر می کنه.
روغن مناسب برای سرخ کردن کیک سیب زمینی چیه؟
روغن سرخ کردنی یا روغن هایی که نقطه دود بالایی دارن خیلی مناسب هستن. به این ترتیب، روغن نمی سوزه و غذاتون بوی بدی نمی گیره.
چرا گاهی اوقات لایه بیرونی کیک سیب زمینی استرالیایی به خوبی ترد نمی شه؟
احتمالا خمیر ترد زیادی غلیظ بوده؛ شاید هم روغن به میزان کافی داغ نشده.
منبع: افق کوروش