طرز تهیه میرزا قاسمی با کشک ، چکار کنیم کشک میرزا قاسمی نبُره؟

به گزارش تور گرجستان ارزان، میرزا قاسمی با کشک یکی از ترکیب های خوش طعم و خاص غذاهای شمالی به حساب میاد که کنار طعم دودگرفته بادمجون و سیر، کشک طعم و لعاب متفاوتی بهش می ده. این مدل برای کسایی جذابه که هم میرزا قاسمی دوست دارن، هم می خوان مثل کشک بادمجون تنوع و لعاب بیشتری تو غذاشون داشته باشن یا غذای گیاهیِ سیرکننده تر بخورن. این روش باعث می شه غذا کمی خامه ای تر و مقوی تر بشه، ولی همچنان عطر سیر و بادمجون توش حفظ بشه و مناسب سفره های ساده یا مهمونی باشه. در این مطلب از قراره طرز تهیه میرزا قاسمی با کشک رو به شما آموزش بدیم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه میرزا قاسمی با کشک ، چکار کنیم کشک میرزا قاسمی نبُره؟

طرز تهیه میرزا قاسمی با کشک در یک نگاه

برای درست کردن این غذای نونی اول بادمجان ها رو کبابی یا توی فر بپزید. بعد پوستشون رو جدا کنید و لهشون کنید. سیر رو ریز کنید و با کمی روغن تفت بدید. وقتی عطر سیر بلند شد، گوجه فرنگی های پوست گرفته و خردشده رو اضافه کنید. صبر کنید تا آب گوجه کاملاً کشیده بشه و مواد غلیظ بمونه. بادمجون های له شده رو همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه بریزید و چند دقیقه با هم تفت بدید. حرارت رو ملایم نگه دارید تا طعم ها به خورد هم بره. کشک رو کم کم اضافه کنید و مواد رو هم بزنید تا یکدست و لعاب دار بشه. در آخر میرزا قاسمی رو تو ظرف بکشید و سرو کنید.

برای آگاهی از مواد اولیه و جزئیات مراحل طرز تهیه میرزا قاسمی با کشک، ادامه این مطلب رو بخونین.

مواد لازم برای تهیه میرزا قاسمی با کشک

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
بادمجان قلمی5 تا 6 عدد میانه
کشکحدود نصف لیوان فرانسوی دسته دار
گوجه فرنگی2 عدد میانه
سیر (برای سیر داغ)5 تا 7 حبه
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
نانبرای سرو میرزا قاسمی با کشک

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه میرزا قاسمی با کشک: 45 دقیقه

مراحل طرز تهیه میرزا با قاسمی با کشک در خانه

میرزا قاسمی با کشک از خوراکی های شمالی هست که برای مجذوب کننده تر شدن و تغییر طعمش، بهش کشک هم اضافه می کنن مثل. کشک باعث می شه غذا لعاب بیشتری پیدا کنه و یه طعم متفاوت و خامه ای بده، ولی مراحل اصلی همون مراحل مرسوم این غذاست.

مرحله اول: بادمجان ها رو کبابی کنید یا بپزید

در اولین مرحله از طرز تهیه میرزا قاسمی با کشک، بادمجان ها رو خوب بشویید و خشک کنید. برای گرفتن طعم دودی و بهتر شدن عطر غذا، برترین کار اینه که بادمجان ها رو با پوست روی شعله مستقیم گاز یا روی منقل بپزید تا پوستشون کاملاً سیاه بشه و مغز بادمجون نرم بشه.

اگه ترجیح می دید بدون بو یا با کثیف کاری کمتر درست کنید، می تونید بادمجان ها رو توی فر هم بپزید. بعد از پخته شدن، بذارید بادمجان ها کمی سرد بشن تا پوست شون رو راحت جدا کنید. همه بادمجون ها رو کاملاً ساطوری یا با چنگال له کنید تا یکدست و نرم بشن.

مرحله دوم: سیر رو آماده کنید و تفت بدید

حبه های سیر رو پوست بگیرید و ریز رنده کنید یا با گوشت کوب له کنید. توی یه تابه نسبتاً گود کمی روغن بریزید و وقتی گرم شد، سیرها رو اضافه کنید. حرارت رو ملایم نگه دارید تا سیرها نسوزن و فقط طلایی و خوش عطر بشن. مراقب باشید که سیر بیش از حد سرخ نشه، چون طعم تلخی می گیره.

سیر داغ آماده و روغن سرخ کردنی رو به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های می تونید تهیه کنید.

مرحله سوم: گوجه فرنگی رو پوست بگیرید و خرد کنید

گوجه ها رو بشورید و سپس چند ثانیه داخل آب جوش بندازید تا پوستشون ترک بخوره و راحت جدا شه. بعد از گرفتن پوست، گوجه ها رو ریز خرد کنید. برخی ها تخم گوجه رو جدا می کنن، اما اگه دوست دارین می تونید با همون تخم گوجه هم بهره ببرید. گوجه خرد شده رو کنار بذارید تا آماده ترکیب با سیر باشه.

مرحله چهارم: گوجه رو تفت بدید

گوجه های خرد شده رو به سیر داغ اضافه کنید. با حرارت میانه خوب هم بزنید تا گوجه آب بندازه و مواد کمی غلیظ و خوشرنگ بشه. باید صبر کنید تا آب اضافی گوجه کشیده شه و مخلوط شما یه بافت غلیظ و خوشرنگ پیدا کنه.

مرحله پنجم: بادمجون و ادویه ها رو اضافه کنید

بادمجان های له شده رو به تابه اضافه کنید. نمک، فلفل و زردچوبه رو هم اضافه کنید و مواد رو خوب هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط و یکدست بشه. این ترکیب باید حدود 10 دقیقه با هم بپزن تا طعم ها به خورد هم بره و عطر بادمجون و سیر تو کل مخلوط پخش بشه.

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های می تونید تهیه کنید.

مرحله ششم: کشک رو اضافه کنید و صبر کنید جا بیفته

در این مرحله از طرز تهیه میرزا قاسمی با کشک، کشک () رو کم کم اضافه کنید و همراه با مواد هم بزنید تا کاملاً پخش بشه و لعاب بیفته. حرارت رو خیلی کم کنید تا کشک نجوشه و نبُره، فقط مواد با هم گرم بشن و قوام بگیرن. می تونید این مرحله رو بنا به ذائقه طولانی تر یا کوتاه تر انجام بدید؛ اگه کشک بیشتر دوست دارید، الان اضافه کنید.

کشک رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های می تونید تهیه کنید.

مرحله آخر: میرزا قاسمی با کشک رو سرو کنید

میرزا قاسمی با کشک رو داخل ظرف سرو بکشید. به دلخواه روش کمی کشک و سیر داغ بریزید یا همون طور ساده سرو کنید. بهتره این غذا رو داغ همراه با نون تازه () سرو کنید.

انواع نان رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های می تونید تهیه کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه میرزا قاسمی با کشک شمالی

  • برای طعم دودی، بادمجون رو روی شعله یا منقل بذارید. اگه نمی خواید دودی شه یا بوی دود اذیت تون می کنه، توی فر هم می تونید بپزید. فقط بدونید طعمش فرق می کنه.
  • وقتی بادمجون پخته شد، صبر کنید کمی خنک شه. اینطوری پوستش راحت تر جدا می شه. موقع له کردن هم کمتر چسبناک و بدفرم می شه.
  • حتماً بادمجون رو تا می تونید نرم و یکدست له کنید. اگه دونه های درشت بمونه، بافت غذا جالب نمی شه و توی ظرف تعیین می مونه.
  • برای سیر تازه بهتره از نوع پرآب و تر و تازه بهره ببرید. سیر رو له کنید یا خیلی ریز بکنید که طعمش توی همه جای غذا پخش بشه.
  • وقتی سیر رو تفت می دید، حرارت رو کم بذارید. سیر راحت تلخ می شه و همه مواد رو خراب می کنه.
  • گوجه رو پوست بگیرید، چون اگه پوستش بمونه، وسط غذا به چشم میاد و ظاهرش رو بهم می زنه. بعد گوجه رو ریز خرد کنید یا رنده کنید.
  • مواد رو با گوجه بذارید بجوشه تا آب گوجه حسابی کشیده بشه. این کار باعث می شه میرزا قاسمی آب دار و بی مزه نشه و لعابش قشنگ دربیاد.
  • ادویه ها رو همون اول اضافه نکنید. بهتره وقتی بادمجون رو ریختید، زردچوبه و فلفل رو هم اضافه کنید تا خوب عطر بگیرن.
  • موقع اضافه کردن کشک، حرارت رو کم کنید. کشک اگه بجوشه یا زیاد داغ شه، ممکنه ببُره و ظاهر غذا خراب شه.
  • نمک رو حتماً بعد از کشک بچشید. برخی کشک ها خودشون شور هستن و زود باعث می شن طعم غذا شورتر از حد معمول بشه.
  • اگه میرزا قاسمی خیلی سفت شد، می تونید کمی آب ولرم یا حتی کشک رقیق تر بهش اضافه کنید. اینطوری بافتش دوباره لطیف و مخملی می شه.
  • در طرز تهیه میرزا قاسمی با کشک، مواد رو مرتب هم بزنید، مخصوصاً وقتی کشک رو می ریزید. اینطوری همه جای غذا یکدست و خوش رنگ می مونه و کشک گلوله نمی شه.
  • موقع سرو می تونید روی غذا کشک و کمی روغن سیر هم بریزید. خواستید کمی زعفرون یا نعنا داغ هم تزئین کنید تا ظاهرش زیباتر بشه.
  • این غذا رو داغ سرو کنید. سرما باعث می شه کشک سفت بشه و طعم میرزا قاسمی کمتر حس بشه.
  • می تونید آخر کار، یه دم کنی بگذارید روی تابه و ده دقیقه صبر کنید تا طعم مواد کامل تر شه و لعاب بیشتری بندازه.
  • اگر دوست دارید کشک صاف تر باشه، می تونید کشک رو با کمی آب گرم رقیق و از صافی رد کنید. این روش باعث می شه کشک توی غذا گلوله نشه و بافت میرزا قاسمی کاملاً لطیف باشه.

فوت و فن های خوشمزه شدن میرزا قاسمی با کشک

چرا برخی وقت ها کشک توی میرزا قاسمی می بره؟

اگر کشک رو روی حرارت زیاد و مستقیم بریزید یا بذارید جوش بیاد، ممکنه ببُره. همواره کشک رو وقتی غذا رو از روی حرارت برداشتید یا روی شعله خیلی ملایم بریزید و خوب هم بزنید.

چی کار کنیم میرزا قاسمی آب نندازه؟

در طرز تهیه میرزا قاسمی با کشک، آب گوجه فرنگی رو حتماً تا خاتمه بگیرید و اجازه بدید مواد حتماً خوب غلیظ بشه. هر بار که آب انداخت، صبر کنید کامل تبخیر شه بعد مرحله بعد رو ادامه بدید.

اگه کشک زیادی شور بود، چی کار کنیم؟

موقع اضافه کردن نمک بیشتر احتیاط کنید و نمک رو در آخر کار مزه کنید. اگه غذا شور شد، کمی آب جوش یا کمی بادمجون پخته بدون نمک به غذا اضافه کنید تا شوری کمتر شه.

آیا می شه کشک رو در این روش پخت میرزا قاسمی حذف کرد یا جاش چیزی دیگه ریخت؟

اگه رژیمی می خورید یا کشک دوست ندارید، می تونید این مرحله رو حذف کنید. به جاش از ماست چکیده یا حتی رب انار شیرین هم برخی ها استفاده می کنن، ولی طعمش کاملاً متفاوت می شه.

چجوری میرزا قاسمی رو خوش رنگ تر و خوش عطرتر کنیم؟

از زعفران دم نموده یا کمی رب گوجه در کنار گوجه فرنگی بهره ببرید تا رنگ غذا بهتر بشه. تفت دادن صحیح سیر و گوجه هم توی عطر نهایی تاثیر زیادی داره.

منبع: افق کوروش
انتشار: 18 مرداد 1404 بروزرسانی: 18 مرداد 1404 گردآورنده: georgiaro.ir شناسه مطلب: 2731

به "طرز تهیه میرزا قاسمی با کشک ، چکار کنیم کشک میرزا قاسمی نبُره؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه میرزا قاسمی با کشک ، چکار کنیم کشک میرزا قاسمی نبُره؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید