طرز تهیه آش شیرازی کشدار برای افطاری
به گزارش تور گرجستان ارزان، شیرازی ها نذرهایشان را با آماده کردن آش سبزی ادا می کنند. آشی که گوشت ها ریش شده و حبوبات فراوان، جزیی جدا نشدنی از آن به شمار می آیند. در این مطلب طرز تهیه آش شیرازی و ریزه کاری های پخت آن را با شما در میان می گذاریم. اگر برای آماده کردن غذای افطار وقت کافی دارید، لذت چشیدن طعم این آش پرخاصیت را از دست ندهید.
مواد لازم
- گوشت گوسفندی نیم کیلو
- پیاز 2 عدد درشت
- برنج نیم دانه 3 لیوان
- تره 1 کیلو
- ترخون 100 گرم
- لوبیا سفید، عدس، نخود هر کدام 1 لیوان
- زردچوبه 1 قاشق چای خوری
- چوب دارچین 1 تکه
- نمک،فلفل و دارچین به میزان لازم
- آب لیمو تازه 2 قاشق غذاخوری
- روغن (ترجیحا حیوانی) به میزان لازم
طرز تهیه آش شیرازی (آش سبزی)
مرحله اول
پیاز را خرد کنید و تفت دهید. وقتی رنگ پیاز تغییر کرد، گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید .
مرحله دوم
پس از سرخ شدن پیازها و رنگ گرفتن گوشت، زردچوبه و چوب دارچین را به آن اضافه کنید. میزانی آب روی گوشت بریزید و پس از جوش آمدن آب، حرارت را پایین بیاورید تا گوشت به آرامی بپزد .
مرحله سوم
نخود، لوبیا و عدس را در قابلمه های جداگانه بپزید. چراکه زمان پخت هر یک از آنها با هم فرق دارد .
مرحله چهارم
در قابلمه دیگری برنج های نیم دانه شسته شده را همراه با تره و نیمی از ترخون خرد شده و کمی نمک در قابلمه بریزید تا با دو لیوان آب بپزند. وقتی برنج وا رفت، در قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا رنگ سبزی تیره شود .
مرحله پنجم
گوشت پخته شده را کمی بکوبید تا ریش ریش شود. سپس همه مواد را در یک قابلمه بزرگ با هم مخلوط کنید .
مرحله ششم
پیاز داغ را آماده کنید. نیمی از آن را در آش بریزید و نیمه دیگر را برای تزیین بعدی ظرف آش کنار بگذارید .
مرحله هفتم
به جای مانده ترخون را در روغن حیوانی یا روغن سرخ کردنی سرخ کنید و به آش اضافه کنید. آش شیرازی شما باید 3 ساعت دیگر به پخت ادامه دهد.
همانطور که در ابتدای طرز تهیه آش شیرازی گفتیم، یکی از رازهای کشدار شدن این آش مدام هم زدن آن است. پس هر ده دقیقه یکبار به آش سربزنید و با ملاقه چوبی، خوب آن را هم بزنید تا کشدار شود .
مرحله هشتم
ده دقیقه بعد از خاتمه پخت، آبلیمو را در آش بریزید. سپس روغن حیوانی یا روغن مایع را گرم کنید. سپس آن را از روی حرارت بردارید و پودر دارچین را به روغن گرم اضافه کنید .
ریزه کاری های تهیه آش شیرازی
- بهترین گوشت برای تهیه آش شیرازی، گوشت دنده یا گردن است. اما از سردست هم می توانید استفاده کنید.
- گوشت آش باید آنقدر بپزد که تنها با حرکت قاشق تکه تکه شود.
- حبوبات و برنج این آش را از شب قبل بخیسانید.
- گوشت را با گوشت کوب دستی بکوبید و از ریش ریش کردن آن با دست یا خرد کردنش با گوشت کوب برقی پرهیز کنید.