شباهت های پیوندی و پوری حسینی ؛ از استعفا تا بازداشت ، سرنوشت پست های آقای رئیس

به گزارش تور گرجستان ارزان، حواشی جمعیت هلال احمر کشورمان با بازداشت مدیران میانی آن شروع شد و با بازداشت رئیس آن ادامه یافت. در گزارش پیش رو نگاهی داریم به چگونگی شروع این فرایند و عاقبت آن؛ ضمن اینکه گمانه های مرتبط با جانشینان علی اصغر پیوندی در جمعیت هلال احمر و فرایند معین جانشین را مرور می کنیم.

شباهت های پیوندی و پوری حسینی ؛ از استعفا تا بازداشت ، سرنوشت پست های آقای رئیس

از سفر با تور پاتایا لذت ببرید.

خبرنگاران - لاله غزالی: نام جمعیت هلال احمر کشورمان که قاطبه نیروها و امدادگران آن در جریان بروز حوادث و سوانح طبیعی در کنار مردم حضور دارند و به ارائه خدمات امدادی می پردازند، ماه هاست که حجم اخبار فساد و بازداشت بعضی مدیران در مرکزیت یا سازمان های تابعه این جمعیت به اتهام تخلفات مالی بالا رفته است؛ اخباری که روابط عمومی این جمعیت یا به تکذیب آنها پرداخته و یا در مواردی مجبور به تاییدشان شده است.

به عنوان نمونه، از مرداد ماه 98 تاکنون علی فرجی مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی بازداشت و به دستگاه قضا سپرده شده یا مدیرعامل سابق شرکت سُها یک هلال احمر نیز بازداشت و اتهام وی سوء استفاده مالی در قالب واردکننده انحصاری دارو و تجهیزات پزشکی هلال احمر بیان شده است. علاوه بر اینها انگشت اتهام بعضی نمایندگان مجلس بخصوص محمود صادقی نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون امید همیشه به سوی علی اصغر پیوندی رئیس جمهیت هلال احمر بود.

  • دوئل محمود صادقی و هلال احمر

محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس، اولین نفری بود که در خصوص وجود فساد مالی در جمعیت هلال احمر ادعاهایی را عنوان کرد. صادقی چند ماه قبل در توئیترش نوشته بود: اگر رئیس جمعیت هلال احمر مراقب فساد در حوزه کاری خود بود قطعا برای انجام وظیفه در حوادثی مانند سیل گلستان آمادگی بیشتری داشت. فساد و اختلاس در بیمارستان ایرانیان دبی، ساختمان طالقانی، پروژه مهاباد و پروژه زمین ازگل نمونه های نگران کننده ای از شیوع مناسبات ناسالم در جمعیت است.

وی همچنین در سخنرانی خود در همایش فصلی شورای اصلاحات در شهرستان رباط کریم که 22 آبان ماه انجام شد، در این زمینه گفت: مفاسد زیادی در حوزه هلال احمر از مدیریت قبل تا مدیریت فعلی کشف و اتفاقا محرز شده و هیچ تردیدی درباره آن وجود ندارد.

صادقی با اشاره به پیوندی ادامه داد: فراکسیون شفافیت مجلس، بازرسی ریاست جمهوری، سازمان بازرسی کل کشور، نمایندگی رهبری در هلال احمر و شورای عالی هلال احمر به این موضوع ورود کردند و تعیین شد که آقای رئیس آلوده فساد است، اما آقای روحانی او را نگه داشته است.

پس از مطرح شدن این ادعاها، روابط عمومی جمعیت هلال احمر کشور به حرف های صادقی واکنش نشان داد و با اشاره به اثبات نشده و نسنجیده بودن این اتهامات، نماینده مجلس را به سیاسی کاری متهم کرد و از پیگیری حقوقی و قضایی ادعاهای او سخن گفت.

روابط عمومی هلال احمر در پایگاه این جمعیت نوشت: سخن گفتن با قطعیت پیش از هرگونه اثبات ادعاهای موجود در مراجع ذی صلاح دور از شأن نمایندگی در مجلسی است که قرار است برای کشور میزان و معیار و در راس امور بوده و نماینده آن بایستی عصاره فضایل ملت باشد. ... اطلاعات ضد و نقیض و سوگیرانه ای در اختیار ایشان نهاده شده که منابع آنها و نیاتشان در تخریب هلال احمر کاملا مشهود بوده و ماه هاست که کیان و سرمایه اجتماعی این نهاد مردمی را آماج انواع تهمت ها و بداخلاقی ها نموده اند.

با وجود همه تکذیب ها و جوابیه هایی که از سوی روابط عمومی جمعیت هلال احمر خطاب به اظهارات افشاگرانه منتقدان رئیس این جمعیت صادر می شد، اما تاب پیوندی برای ماندن طاق شده و بالاخره کناره گیری کرد.

  • از استعفا تا بازداشت

دوشنبه 11 آذر ماه جاری بود که علی اصغر پیوندی از سمت خود در جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران استعفا کرد و با شروع برآورد ها، فضای رسانه ای را به خود اختصاص داد. البته از پیش از ظهر آن روز، این خبر کم کم رسانه ای شده بود، اما اسماعیل رمضانی مدیر روابط عمومی جمعیت هلال احمر آن را تکذیب کرد تا این که در نهایت خود پیوندی بر خبر استعفایش صحه گذاشت و رمضانی در توئیتی دلیل استعفای پیوندی را حفظ سرمایه اجتماعی این نهاد و ایجاد فضایی مناسب تر برای کار موثر اظهار داشت؛ دلیلی که افکار عمومی و به ویژه رسانه ها را قانع کردن نکرد. همه به دنبال دلیل حقیقی این استعفا بودند؛ تا اینکه با گذشت کمتر از یک روز از استعفا، خبر بازداشت پیوندی منتشر شد.

در خصوص نهادی هم که به بازداشت پیوندی اقدام نموده بود، خبرهای مختلفی روی خط رسانه ها نهاده شد و در این میان از ضابطان قوه قضائیه و اطلاعات سپاه سخن گفته شد. حتی بعضی در فضای مجازی مدعی شدند وی با حسن روحانی نسبت فامیلی دارد و گفتند حمایت های رئیس جمهوری کشورمان باعث به تعویق افتادن استعفا و بازداشت او شده است. در این میان، آنچه بیش از همه به شایعات دامن زد، سکوت جمعیت هلال احمر درباره کل این وقایع بود.

بعد از بازداشت پیوندی، محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس و منتقد جدی رئیس جمعیت هلال احمر، در توئیترش نوشت: رئیس محترم و پاکدست جمعیت هلال احمر بازداشت شدند. روابط عمومی جمعیت شرح جدیدی ندارد؟

  • عاقبت مشابه پیوندی و پوری حسینی

استعفای پیوندی دارای عاقبتی نظیر عاقبت استعفای پوری حسینی از ریاست سازمان خصوصی سازی بود. هر چند که حجم نقدهای شخصیت ها و فعالان سیاسی و همچنین رسانه ها نسبت به مدیریت پوری حسینی در حوزه خصوصی سازی بیشتر از نقدها نسبت به مدیریت پیوندی در جمعیت هلال احمر بود اما عاقبت هر دو یکی بود، اول استعفا و بعد از کمتر از یک روز هم بازداشت. به این گونه که میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی، رئیس سابق سازمان خصوصی سازی نیز که مانند پیوندی در مظان بعضی اتهامات بود، صبح چهارشنبه 23 مرداد 98 به سازمان بازرسی کل کشور احضار شد که متعاقب آن از سمت خود کناره گیری کرد و ساعاتی پس از استعفا، بازداشت شد. حال علی اصغر پیوندی رئیس جمعیت هلال احمر نیز که در تاریخ 11 آذر ماه 98 استعفای خود را تقدیم رئیس جمهور نموده بود، عصر سه شنبه 12 آذر ماه 98 توسط ضابطان قضایی بازداشت شد.

  • هلال احمر بعد از پیوندی چگونه بود؟

14 آذر ماه خبرگزاری مهر به نقل از محمودرضا پیروی دبیرکل جمعیت هلال احمر نوشت که شورای عالی جمعیت هلال احمر طبق اساسنامه بالاترین مقام جمعیت است. همچنین جمعیت هلال احمر یک نهاد 97 ساله است و در نزدیک به این یک قرن، علاوه بر حوادث طبیعی، با مسائل درون سازمانی زیادی نیز روبرو بوده که از همه آنها عبور نموده است. تمام این تجربیات مفید، امروز هم پشتوانه جمعیت برای برون رفت از این مشکل است.

پیروی با بیان این که فرآیند انتخاب رئیس جدید برای هلال احمر زمان بر نیست، گفت: پس از تایید خبر استعفای رئیس جمعیت، ما منتظر اعلام نظر ریاست محترم جمهوری هستیم. در صورت صلاحدید ایشان، ساز و کار قانونی و مردمی انتخاب رئیس جدید شروع خواهد شد. بر همین اساس اعضای شورای عالی دو نفر را به ریاست محترم جمهوری معرفی نموده و ایشان گزینه مورد نظر را منصوب خواهند کرد.

بالاخره، در جلسه فوق العاده شورای عالی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران که دوشنبه شب (18 آذر ماه) برگزار گردید، استعفای رئیس این جمعیت قرائت شد و این شورا به منظور ساماندهی هرچه سریع تر شرایط این نهاد امدادی در اجرای جزء 5 بند ب ماده 10 قانون اساسنامه جمعیت (معرفی دو نفر مدیر و مدبر شایسته از افراد واجد شرایط به رئیس جمهوری به منظور انتخاب یکی از آنها به عنوان رئیس جمعیت) فرآیند اعلام نامزدی و نحوه آنالیز سوابق و برنامه های افراد واجد شرایط را به اتفاق آرا تصویب کرد.

با توجه به این مساله، استعفای پیوندی در جمعیت هلال احمر به صورت رسمی پذیرفته و فرآیند انتخاب جانشین وی نیز شروع شده است. شورای مذکور به متقاضیان کرسی ریاست جمعیت هلال احمر تا ساعت 14 روز شنبه 23 آذر ماه جاری فرصت داده است که مدارک و رزومه خود را به این شورا تحویل دهند. جلسه آینده شورای عالی جمعیت هلال احمر نیز ساعت 18 همان روز در محل ساختمان صلح برگزار و مدارک تحویلی متقاضیان بازگشایی و آنالیز می گردد. در همان جلسه، شورای عالی در نهایت دو نفر از افراد واجد شرایط و حائز اکثریت آرا را انتخاب و برابر ضوابط و مقررات مربوطه به رئیس جمهوری معرفی خواهد نمود.

  • گزینه های جانشینی پیوندی در هلال احمر

برای جانشینی پیوندی در مقام ریاست جمعیت هلال احمر برآورد هایی در فضای رسانه ای و مجازی شکل گرفته است و در این میان نام چند گزینه بیش از دیگران به چشم می خورد.

پیرحسین کولیوند رئیس سازمان اورژانس کشور یکی از افرادی است که با توجه به سوابق کاری وی در جمعیت هلال احمر می توان او را یکی از گزینه های احتمالی برای این سِمت دانست. او در سال های 92 تا 94 ریاست سازمان امداد و نجات این جمعیت را بر عهده داشت و پس از آن از سال 94 به عنوان معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر منصوب شد.

سید سلمان سامانی معاون هماهنگی وزارت کشور که سابقه عضویت در هیات مدیره جمعیت هلال احمر استان تهران، بازرسی کل جمعیت هلال احمر و عضویت شورای عالی جمعیت هلال احمر را دارد، دیگر گزینه احتمالی است.

از علی اصغر احمدی که دارای سابقه دبیرکلی جمعیت هلال احمر است هم جزو گزینه ها نام برده می گردد. بین همه گزینه های احتمالی، نام غلامرضا شریعتی استاندار فعلی خوزستان نیز مطرح است. او در جریان سیل فروردین ماه سال جاری بارها در قاب دوربین رسانه ها در کنار رئیس جمهوری و معاون اول وی دیده شد. به علاوه، خبرگزاری مهر ادعا نموده که اخیرا شریعتی با یکی از مسئولان نهاد ریاست جمهوری جلسه ای با موضوع ریاست وی بر جمعیت هلال احمر داشته است.

حال باید منتظر ماند و دید طی روزهای آینده چه کسی بر جایگاه ریاست هلال احمر کشور تکیه خواهد زد.

  • ریاست نظام پزشکی تهران و استعفا از آن

پیوندی تنها سکاندار هلال احمر نبود بلکه زمانی که ریاست جمعیت هلال احمر ایران را در مهر ماه 96 پذیرفت، از 2 ماه قبل بر کرسی ریاست نظام پزشکی تهران نیز تکیه زده بود. 11 آبان ماه سال جاری و در همین دوره بود که او با حکم دادسرای جرائم مالی متهم و بازداشت شد، اما ساعاتی بعد با تودیع وثیقه 3 میلیارد تومانی به خانه برگشت.

مقامات رسمی جزئیاتی در خصوص پرونده پیوندی و علت بازداشت او منتشر نکردند، اما همان موقع بعضی رسانه ها به نقل از منابع مطلع نوشتند که علت آن تشکیل پرونده ای مربوط به دوره ریاست پیوندی در دانشگاه شهید بهشتی بوده و گفته شد او به اختلاس 1/5 میلیارد تومان متهم شده است.

پیوندی همچنان در سمت خود باقی بود تا این که صبح 23 همان ماه در جلسه سازمان نظام پزشکی استان تهران از ریاست این سازمان استعفا کرد. او درباره استعفای خود از ریاست نظام پزشکی استان تهران در صفحه شخصی اش در توئیتر نوشت: دوره دو ساله خدمتم در نظام پزشکی تهران به سرانجام رسید و امروز به اعضای هیات مدیره اظهار داشتم که در انتخابات بعدی، به دلیل مشغله کاری در جمعیت هلال احمر، شرکت نخواهم کرد. از حسن اعتماد همه اعضا برای دو سال گذشته ممنونم و همچنان به عنوان عضوی از هیات مدیره در خدمت جامعه پزشکی خواهم بود.

  • جانشین پیوندی در نظام پزشکی تهران

صبح امروز سه شنبه 19 آذر ماه جلسه هیات مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ در سالن مرحوم نوربخش سازمان نظام پزشکی برگزار گردید و اعضای این هیات به اتفاق آرا رئیس جدید نظام پزشکی تهران را انتخاب کردند. در این جلسه دکتر محمدرضا ظفرقندی به عنوان رئیس جدید نظام پزشکی تهران بزرگ انتخاب شد. او در حال حاضر سمت رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور را نیز بر عهده دارد.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 6 بهمن 1398 بروزرسانی: 18 مهر 1399 گردآورنده: georgiaro.ir شناسه مطلب: 912

به "شباهت های پیوندی و پوری حسینی ؛ از استعفا تا بازداشت ، سرنوشت پست های آقای رئیس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شباهت های پیوندی و پوری حسینی ؛ از استعفا تا بازداشت ، سرنوشت پست های آقای رئیس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید