11 جایگزین سالم و مقوی برای کره لبنی

به گزارش تور گرجستان ارزان، کره انواع مختلفی دارد که عبارتند از: کره لبنی، کره گیاهی و کره آجیل. این ماده، یک محصول حیوانی است که با جدا کردن شیر از خامه و خرد کردن خامه تهیه می گردد تا یک توده جامد تشکیل گردد. کره گیاهی دارای قوام مشابهی است، اما به جای خامه از روغن های گیاهی تهیه می گردد و هر دوی این ها، با کره آجیل (مانند کره بادام یا کره بادام زمینی) که از آسیاب کردن آجیل به صورت یک خمیر پهن شده تهیه می گردد، فرق دارد.

11 جایگزین سالم و مقوی برای کره لبنی

اغلب از کره لبنی برای پخت و پز و طعم دادن به غذاها استفاده می گردد، اما این تنها گزینه شما نیست. اگر هوادار کره شیر گاو نیستید، جایگزین های مغذی و خوشمزه زیادی وجود دارند که در این مقاله از خبرنگاران مگ درباره آن ها صحبت می کنیم.

چرا از جایگزین استفاده کنیم؟

کره معمولا با شیر گاو درست می گردد. افرادی که تحمل لاکتوز را ندارند یا به محصولات لبنی حساسیت دارند، می توانند جایگزین های کره را انتخاب نمایند.

بعضی دیگر ممکن است با توجه به واقعیت های غذایی کره در پی جایگزین باشند، چون کره لبنی، منبعی غنی از کالری، چربی، چربی اشباع و کلسترول است.

افرادی که از رژیم گیاهخواری یا کاملاً گیاهی پیروی می نمایند هم ممکن است در پی جایگزین های سالم برای کره باشند.

جایگزین های محبوب

برترین جایگزین های کره، به نحوه استفاده از آن بستگی دارد. اگر در پی یک جایگزین کره برای پخت در فر هستید، این کار با انتخاب مناسب برای استفاده از یک جایگزین کره برای پخت با حرارت مستقیم، متفاوت خواهد بود. ممکن است برای برآوردن همه نیازهای خود به چندین جایگزین کره نیاز داشته باشید.

1. روغن زیتون

کره معمولاً جایگزین روغن زیتون در نظر گرفته می گردد، بنابراین هر دو در بعضی شرایط آشپزی قابل تعویض هستند. از آنجا که روغن زیتون مایع است و کره جامد است، تعویض این دو، چندان علمی نیست. هنگام آشپزی یا پخت و پز، ممکن است لازم باشد از میزان کمی روغن زیتون به جای کره بهره ببرید.

از نظر تغذیه ای ، روغن زیتون ممکن است گزینه ای سالم تر از کره باشد، چون سرشار از ویتامین ها، پلی فنول ها و چربی های غیر اشباع است. این ماده، یک ماده غذایی اصلی در رژیم مدیترانه ای است، چون دارای محتوای آنتی اکسیدانی بالا و خواص ضد سرطانی است.

2. روغن نارگیل

روغن نارگیل در دماهای سردتر جامد می گردد، بنابراین اغلب و به راحتی می توان آن را به طور مساوی، به اسم جایگزین کره، در آشپزی و پخت استفاده کرد. هنگام طبخ غذاها، روغن نارگیل تصفیه شده را انتخاب کنید، چون دارای نقطه دود بالاتری است. نارگیل تصفیه نشده احتمالاً انتخاب بهتری برای پخت در فر است.

افرادی که سعی در کاهش وزن دارند، می توانند روغن نارگیل را جایگزین کره نمایند، چون این روغن بر متابولیسم بدن تأثیر می گذارد. روغن نارگیل حاوی اسیدهای چرب زنجیره ای کوتاه و میانه است که می توانند سوخت و ساز بدن و سطح انرژی را افزایش دهند. با این حال، روغن نارگیل ممکن است طعم و مزه غذای شما را کمی تغییر دهد، چون می تواند طعم و مزه قوی نارگیل را داشته باشد.

3. روغن Ghee

Ghee، نوعی کره شفاف است که در آشپزی هندی استفاده می گردد. بعلاوه هزاران سال است که در طب آیورودا مورد استفاده قرار می گیرد.

اگرچه Ghee یک نوع کره است اما به علت طرز تهیه آن، نوعی کره مغذی تر محسوب می گردد. فرآیند شفاف سازی، مواد جامد شیر را حذف می نماید، بنابراین حاوی لاکتوز یا کازئین کمتری نسبت به کره معمولی است. بعضی از افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز یا حساسیت به شیر، ممکن است بتوانند بدون هیچ گونه واکنش منفی و با خیال راحت، Ghee را مصرف نمایند.

از Ghee می توان برای جایگزینی کره به نسبت 1:1 استفاده کرد. بهتر است هنگام تهیه غذاهای پخته مانند نان، به اسم جایگزین کره استفاده گردد.

4. کره گیاهی

بحث هایی در خصوص این موضوع وجود دارد که آیا کره گیاهی انتخاب مغذی تری است یا کره لبنی. هر دو مزایا و معایبی دارند و برترین گزینه، به نیازهای منحصربه فرد شما بستگی دارد.

کره وگان معمولاً با روغن های گیاهی تهیه می گردد، بنابراین منبع خوبی از چربی های غیراشباع است. نشان داده شده است که روغن های گیاهی غنی از چربی های غیراشباع تک مانند روغن زیتون و روغن کانولا، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهند.

اگر به شیر گاو حساسیت دارید یا نمی توانید به دلایل بهداشتی از کره لبنیات بهره ببرید یا رژیم گیاهی را دنبال می کنید، کره گیاهی ممکن است جایگزین مناسبی برای شما باشد.

به خاطر داشته باشید که کره گیاهی ممکن است به شدت فرآوری شده باشد، حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب امگا 6 باشد و یا حاوی آلرژن های دیگر مانند سویا یا آجیل باشد.

سایر جایگزین ها

وقتی صحبت از جایگزینی کره می گردد، می توانید مبادله های مغذی زیادی انجام دهید. برای به دست آوردن قوام مناسب، ممکن است کمی آزمایش انجام گردد، (مگر اینکه در دستور غذا، میزان مشخصی از جایگزین کره ارائه گردد.) اما تعداد زیادی از تبدیل ها و دستورالعمل ها در دسترس است.

5. سس سیب شیرین نشده

ممکن است با دستورالعمل های غیرلبنی برای کلوچه ها، کیک ها و سایر محصولات پخته شده برخورد نموده باشید که به جای کره از سس سیب شیرین نشده استفاده می گردد. این ماده نه تنها جایگزین لبنیات است، بلکه دارای چربی و کالری کمتری است. علاوه بر این، سس سیب، شیرینی طبیعی را به دستور غذا اضافه می نماید، بنابراین می توانید از شکر کمتری بهره ببرید.

6. کره های آجیل

از آنجایی که کره آجیل چربی و کالری بالایی دارند، از آن هنگام جایگزینی کره در دستور پخت، باید به میزان کم استفاده کرد. توجه به این نکته لازم است که آجیل، مملو از چربی ها و پروتئین های سالم و بعلاوه انواع مواد مغذی کلیدی مانند ویتامین E است. کره آجیل ممکن است جایگزین مناسبی برای افرادی باشد که به لبنیات حساسیت دارند و یا افرادی که از رژیم های غذایی پرچربی پیروی می نمایند.

7. آووکادو

روغن آووکادو و پوره آووکادو هر دو به ترتیب می توانند به اسم جایگزین کره در آشپزی و پخت استفاده شوند. بعلاوه می توانید آووکادوی له شده را مانند کره روی نان بمالید. در حالی که آووکادو یک منبع سالم چربی است، حاوی سایر مواد مغذی مانند فیبر و ویتامین ها هم می گردد.

8. حمص

حمص مانند کره پخش می گردد و جایگزین سالمی برای افزودن طعم و چربی سالم به نان است. اگرچه برای افزودن به ساندویچ مناسب است، اما هنگام آشپزی یا پخت و پز، جایگزین مناسبی محسوب نمی گردد.

9. موز پوره شده

موز له شده فقط برای نان موز نیست. موز له شده، مانند سس سیب، یک طعم شیرین و جز مرطوب برای پخت با کالری و چربی کمتر، به همراه دارد. این یک جایگزین محبوب کره در دستورالعمل های کم چرب و گیاهی است.

10. ماست یونانی

افرادی که می توانند از محصولات لبنی استفاده نمایند، اما منبعی از چربی و پروتئین سالم می خواهند، باید هنگام پخت با حرارت غیرمستقیم (مانند استفاده از فر)، کره را با ماست یونانی عوض نمایند. این ماده، طعم تندی به غذا می بخشد، اما برای مرطوب نگه داشتن محصولات پخته شده، مفید است.

11. پوره کدو تنبل

شبیه به موز له شده و آووکادو، کدو تنبل پوره شده هم جایگزینی غنی از مواد مغذی برای کره در پخت است. به جای کره به کدو تنبل کمتری نیاز دارید و ممکن است نیاز به پخت طولانی مدت داشته باشید، چون کدو تنبل پوره شده، جایگزینی غنی از رطوبت است.

کلام آخر

جایگزینی کره در آشپزی و پخت، یک آزمون و خطا و بعلاوه یک ترجیح شخصی است. پخت و پز، اغلب یک علم نامیده می گردد، بنابراین اگر جایگزین کره حاوی رطوبت کم یا زیاد باشد، ممکن است لازم باشد سایر مواد مرطوب و خشک موجود در دستور غذا را هم متناسب با آن تنظیم کنید. در ظاهر، روغن Ghee و کره های گیاهی شبیه کره لبنی هستند، هرچند که جایگزین های کامل غذایی مانند موز له شده ، پوره کدو تنبل و آووکادو هم می توانند برای جایگزینی کره با وجود ویتامین ­ها، مواد معدنی، فیبر و سایر مواد مغذی، استفاده شوند. در مجموع، اگر محدودیت غذایی که مانع از مصرف کره می گردد، ندارید، می توانید آن را در رژیم غذایی متعادل و غنی از مواد مغذی خود قرار دهید.

منبع: verywellfit

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 26 مهر 1400 بروزرسانی: 26 مهر 1400 گردآورنده: georgiaro.ir شناسه مطلب: 2126

به "11 جایگزین سالم و مقوی برای کره لبنی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "11 جایگزین سالم و مقوی برای کره لبنی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید