چمن مصنوعی چیست و کاربردهای آن در فضاهای مختلف ساختمان

به گزارش تور گرجستان ارزان، فضای سبز در هر مقیاس و هر مکانی که باشد همواره مسائل خاص خود را دارد. چمن های طبیعی به عنوان یکی از المان های اصلی در فضای سبز می توانند بسیار چالش برانگیز باشند اما خوشبختانه جایگزین هایی برای آن ها وجود دارد. چمن مصنوعی که در انواع مختلفی در دسترس هستند را می توان بهترین گزینه برای جانشینی چمن طبیعی در نظر گرفت. در این مطلب از ویکی ساختمون بیشتر به کاربردهای چمن طبیعی در انواع فضاهای سبز و همچنین معرفی مزایا و معایب آن ها می پردازیم.

چمن مصنوعی چیست و کاربردهای آن در فضاهای مختلف ساختمان

جهت دریافت خدمات پتینه با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.

چمن مصنوعی چیست؟

چمن مصنوعی نوعی کف پوش است که ظاهری شبیه به چمن های طبیعی دارد اما از جنبه های مختلفی که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد نسبت به آن ها رجحان دارند. تارهای چمن مصنوعی از جنس نایلون، پلی پروپلین یا پلی اتیلین است که پس از حرارت دادن به شکل خمیر در می آیند. این خمیر بعد از ترکیب با موادی طی یک فرآیند خاص به صورت رشته هایی در می آید. برای آشنایی بهتر با نحوه ساخت چمن مصنوعی توصیه می کنیم که ویدیوی زیر را تماشا کنید.

مزایا

چمن های مصنوعی از لحاظ ساختار و ویژگی های منحصر به فردی که دارند یک جایگزین ایده آل برای چمن طبیعی به شمار می فرایند. در کل موارد زیر را می توان مهم ترین مزایای استفاده از چمن مصنوعی در نظر گرفت.

  • به نحوی می توان صرفه جویی در مصرف آب را مهم ترین مزیت استفاده از چمن مصنوعی در نظر گرفت. نگهداری از چمن های طبیعی به منابع زیادی از جمله آب احتیاج دارد اما چمن های مصنوعی فارغ از این مشکل هستند.
  • چمن های مصنوعی محصولاتی مهندسی شده هستند و به همین دلیل هم از مقاومت و ماندگاری بالایی برخوردار هستند. به کار رفتن مواد بسیار مقاوم در ساخت چمن مصنوعی از دیگر دلایل پایداری و ماندگاری بالای چمن های مصنوعی است.
  • بر خلاف چمن های طبیعی، بازه زمانی استفاده از چمن مصنوعی محدود به فصل و آب و هوای خاصی نیست و می توان از آن ها در هر آب و هوایی استفاده کرد.
  • چمن های مصنوعی بر خلاف چمن های طبیعی به حداقل نگهداری احتیاج دارند.
  • چمن های طبیعی به دلایل مختلفی می توانند پستی و بلندی هایی را روی سطح به وجود آورند اما چمن مصنوعی یک سطح کاملاً مسطح و یکنواخت را به دست خواهد داد.
  • بر خلاف باور بسیاری، چمن های مصنوعی از هیچ گونه ماده مضر یا سمی ساخته نشده اند. در واقع موادی که برای ساخت آن ها به کار برده می گردد عمدتاً ضد هر گونه آلرژی و حساسیت هستند.
  • هزینه آن ها در بازه های بلند مدت به مراتب از چمن های طبیعی کمتر خواهد بود.
  • تنوع بالا از دیگر مزایای بالقوه چمن های مصنوعی خواهد بود که امکان استفاده از آن ها تحت شرایط و کاربری های مختلف را ممکن می سازد. این تنوع را می توان در مدل، ارتفاع چمن، کیفیت، رنگ و هزینه به وضوح مشاهده کرد.

بیشتر بخوانید: چمن طبیعی یا مصنوعی، انتخاب با شماست

معایب

  • هیچ محصولی، چه طبیعی و چه مصنوعی، بدون نقص و کامل نیست. چمن های مصنوعی هم علی رغم تمامی مزایایی که دارند از یک سری معایب نیز رنج می برند که در زیر به اصلی ترین آن ها اشاره شده است.
  • چمن های مصنوعی هر چند که شباهت بسیار زیادی به چمن های طبیعی دارند اما از نظر حسی که به کاربر منتقل می نمایند ضعف دارند.
  • چمن های طبیعی نقش مهمی را در پایین آوردن فضای اطراف خود ایفا می نمایند اما چمن های مصنوعی نقشی کم و بیش بر عکس را ایفا می نمایند و با جذب انرژی خورشید دمای محیط اطراف را بالا می برند.
  • هزینه اولیه مربوط به زیرساخت سازی و نصب چمن های مصنوعی می تواند تحت شرایطی مقدار بالاتر از چمن های طبیعی باشد اما در بلند مدت آن را تا حدود زیادی جبران خواهند کرد.
  • درجه حرارت های بالا، مانند انعکاس نور خوشید از شیشه و تمرکز آن روی چمن های مصنوعی به راحتی می تواند به بافتت آن ها آسیب وارد کند و ساختار اولیه آن ها را به هم بریزد.

کاربردهای چمن مصنوعی

چمن های مصنوعی با توجه به ویژگی هایی که دارند و اینکه برای اجرا به زیرسازی آن چنانی احتیاج ندارند، می توانند در فضا و مکان های مختلف به کار گرفته شوند.

چمن مصنوعی در روف گاردن ها

اجرای چمن طبیعی در روف گاردن ها به دلیل هزینه، وزنی که به سازه تحمیل خواهد نمود و نگهداری زیاد چندان مورد پسند بسیار نیست اما با توجه به اینکه چمن مصنوعی در این مورد نسبت به همتای طبیعی خود رجحان دارد، گزینه بسیار خوبی برای اجرا در روف گاردن ها است.

چمن مصنوعی در محوطه سازی

محوطه سازی خانه های ویلایی و آپارتمان ها المان های زیادی را در بر می گیرد که فضای سبز هم را شامل می گردد. اجرای چمن های طبیعی در مساحت زیاد متعاقباً هزینه زیادی در پی خواهد داشت از این رو برای کاهش هزینه ها اجرای چمن های طبیعی در بخش های مختلف محوطه سازی بسیار دیده می گردد. چمن های مصنوعی در حیاط خانه ها می تواند در نقش محلی برای گرد هم آمدن یا در نقش جهت رفت و آمد عمل کند. در هر صورت انواع مختلفی از چمن های مصنوعی وجود دارند که امکان استفاده از آن ها در هر شرایط و کاربردی را ممکن ساخته است.

بیشتر بخوانید: چمن کاری بین موزاییک، روش اجرای چمن طبیعی و چمن مصنوعی

چمن های مصنوعی در دکوراسیون داخلی

چمن های مصنوعی در دکوراسیون داخلی بیشتر به تراس ها، بالکن ها و بهارخواب ها محدود می گردد. اجرای چمن طبیعی در این فضاهای بسیار سخت یا غیر ممکن است و به همین دلیل هم چمن مصنوعی می تواند بهترین گزینه برای این فضاها باشد.

چمن های مصنوعی در فضاهای بازی

چمن های مصنوعی به توجه به این که محصولاتی فرآوری شده هستند، در طرح ها و مدل های مختلفی ساخته می شوند که در کوشش هستند بهترین شبیه سازی ممکن را از چمن طبیعی ارائه دهند. چمن های مصنوعی به دلیل فراهم کردن سطحی یکنواخت برای زمین های بازی که استهلاک چمن های طبیعی بسیار بالا خواهد بود گزینه ایده آلی هستند.

هزینه چمن مصنوعی چقدر است؟ کم یا زیاد؟

در مورد هزینه اجرای چمن مصنوع باید عنوان کنیم که برای برآوری درست باید فاکتور های زیادی را در نظر بگیرید. عامل اول نوع و کیفیت چمن مصنوعی است که تاثیر زیادی بر هزینه نهایی خواهد گذاشت. به طور کلی هزینه اجرای اولیه چمن طبیعی و مصنوعی چندان تفاوتی ندارد و حتی هزینه مرتبط با چمن های مصنوعی می تواند بیشتر از نوع طبیعی هم باشد اما هزینه مربوط به چمن ها صرفاً به اجرای آن ها محدود نمی گردد.

نگهداری از چمن های طبیعی به وقت، انرژی، آب و متعاقباً هزینه زیادی احتیاج پیدا خواهد نمود. این در حالی است که چمن های مصنوعی به گونه ساخته و اجرا می شوند که احتیاج به زمان، انرژی و هزینه را به حداقل برسانند. از این رو اگرچه شاید در نقطه اول هزینه بیشتری در پی داشته باشند اما مطمئناً در بلند مدت بسیاری از این هزینه ها را جبران خواهند کرد. به عبراتی اگر با دید بلند مدت به قضیه نگاه کنیم، چمن مصنوعی گزینه بسیار به صرفه ای خواهد بود.

سخن آخر

چمن های مصنوعی از جمله محصولات مهندسی شده ای هستند که کاربرد های زیادی در زندگی امروزی پیدا نموده اند. استفاده از آن در روف گاردن ها، پارک ها، زمین های بازی، بالکن ها و زمین های ورزشی بسیار دیده می گردد. چمن های طبیعی مزایا و معایب منحصر به فرد خود را دارند. از نظر هزینه هم در بلند مدت به لحاظ مالی می توانند بسیار به صرفه باشند.

منبع: ویکی ساختمان
انتشار: 30 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: georgiaro.ir شناسه مطلب: 1283

به "چمن مصنوعی چیست و کاربردهای آن در فضاهای مختلف ساختمان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چمن مصنوعی چیست و کاربردهای آن در فضاهای مختلف ساختمان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید