طرز تهیه قورمه سبزی شمالی

به گزارش تور گرجستان ارزان، خورش سبزی یا خورش قورمه سبزی یکی از خوشمزه ترین غذا های اصیل ایرانی است که در شمال ایران و گیلان با کمی تفاوت نسبت به سایر شهر های دیگر طبخ می گردد. استفاده از سبزی های محلی برای درست کردن این قرمه سبزی در کنار گوجه و بادمجان سرخ شده، عطر و طعم بی نظیری دارد. در این مقاله می توانید طرز تهیه قورمه سبزی شمالی خوشمزه و اینکه ترکیب قورمه سبزی شمالی شامل چه ترکیب و موادی است را درادامه یاد بگیرید..

طرز تهیه قورمه سبزی شمالی

مواد لازم برای 4 نفر

سبزی قرمه سبزی (تره، گشنیز به یک اندازه، جعفری کمی بیشتر از همه سبزی ها، شنبلیله یک سوم تره و گشنیز، چند برگ چغندر): نیم کیلو

گوشت گوسفند خورشتی به همراه یک تکه استخوان: 500 گرم

آبغوره: به مقدار لازم

لیمو عمانی (اختیاری): 2عدد

لوبیا قرمز: 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار

پیاز داغ: 4 قاشق غذاخوری

بادمجان کوچک و قلمی: 4 تا 5 عدد

گوجه فرنگی: 2 عدد

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه

در اولین مرحله از طرز تهیه قورمه سبزی به سبک شمالی باید پیاز ها را به صورت نگینی و ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید. اجازه دهید پیاز ها کمی طلایی شوند، سپس تکه های گوشت خورشتی را به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید و مواد را خوب تفت دهید. برای درست کردن قرمه سبزی شمالی باید از لوبیا قرمز بهره ببرید. اما بعضی از روستا های شمال به جای لوبیا قرمز از لوبیا چشم بلبلی نیز استفاده می نمایند. لوبیا را از یک شب قبل داخل آب بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن از بین برود. حال لوبیا ها را به گوشت و پیاز اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس قابلمه را پر از آب کنید تا گوشت و لوبیا ها به خوبی پخته شوند. در طرز تهیه قورمه سبزی شمالی گیلانی و مازندرانی به جای گوشت از مرغ هم می توانید بهره ببرید.

در این مرحله از طرز تهیه قورمه سبزی شمالی که گوشت در حال پختن است، باید سبزی قرمه سبزی را آماده کنید. برای این کار باید سبزی ها را به میزان معین شده تهیه و سپس خرد کنید. مقداری روغن داخل ماهیتابه بریزید و شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید. بعد از داغ شدن روغن، سبزی ها را به ماهیتابه اضافه کنید و خوب هم بزنید. توجه داشته باشید که شعله گاز حتماً کم باشد و سبزی ها با حوصله و به آرامی سرخ شوند. در این فرصت بادمجان ها را پوست بگیرید و به صورت عمودی برش بزنید. مقداری نمک روی بادمجان بریزید تا تلخی آن گرفته گردد، سپس بادمجان ها را فشار دهید.

بعد از دریافت تلخی بادمجان باید آن ها را داخل روغن سرخ کنید. برای این کار مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و بعد از داغ شدن، بادمجان ها را داخل ماهیتابه قرار دهید و خوب سرخ کنید. از قلم نیاندازید که هر چند دقیقه یک بار سبزی ها را هم بزنید و نگاهی به گوشت و لوبیا ها بیندازید. بعد از سرخ شدن بادمجان، گوجه ها را به صورت ورقه ای برش دهید و در روغن سرخ کنید و در کنار بادمجان ها کنار بگذارید. زمانی که سبزی قرمه سبزی به خوبی سرخ شد و رنگ آن کمی تیره شد، آن را به گوشت و لوبیا ها اضافه کنید. ترشی این خورشت معمولاً با آبغوره است، اما اگر دوست دارید، عطر لیمو عمانی نیز در غذای شما بپیچد، می تواند دو عدد لیمو نیز در اواسط پخت به خورشت اضافه کنید.

در 15 دقیقه نهایی طرز تهیه قورمه سبزی شمالی باید مقداری آبغوره به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید خورش برای چند دقیقه دیگر بجوشد. سپس در 5 دقیقه نهایی بادمجان ها و گوجه را روی خورش قرار دهید و قرمه سبزی خوشمزه گیلانی را در ظرف مناسب سرو کنید و همراه با کته و مخلفاتی مثل زیتون پرورده، ترشی و سالاد شیرازی میل کنید.

*برای درست کردن قرمه سبزی شمالی باید به مقدار زیر سبزیجات را با هم ترکیب کنید:

تره و گشنیز به مقدار برابر

جعفری بیشتر از مقدار تره و گشنیز

شنبلیله حدود یک سوم تره و گشنیز

چند برگ چغندر یا برگ اسفناج

*برای پخت قرمه سبزی حتماً آن را به مدت طولانی روی شعله ملایم قرار دهید تا خورشت به خوبی جا بیفتد.

*برای درست کردن قرمه سبزی شمالی بهتر است از گوشت خورشتی همراه با استخوان و کمی چرب بهره ببرید.

*شما می توانید مقدار ترشی خورشت را با توجه به مقدار آبغوره تنظیم کنید. اگر دوست دارید خورشت شما کمی ترش گردد، می توانید از مقدار آبغوره بیشتری در این غذا بهره ببرید.

منبع: گردشبان
انتشار: 21 بهمن 1399 بروزرسانی: 21 بهمن 1399 گردآورنده: georgiaro.ir شناسه مطلب: 1720

به "طرز تهیه قورمه سبزی شمالی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه قورمه سبزی شمالی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید