خواص خوردن برنج که شاید ندانید!

به گزارش تور گرجستان ارزان، در مورد برنج باور کلی جامعه بر روی چاق کنندگی و مضر بود مصرف برنج برای انواع بیماری پایدار شده است که صحیح نیست؛ برنج در صورت پخت صحیح و مصرف متعادل میتواند یکی از سالم ترین مواد غذایی آشپزخانه شما باشد. در ادامه با خواص و نحوه پخت صحیحی برنج آشنا می شوید.

خواص خوردن برنج که شاید ندانید!
برنج از غذاهای اصلی شرقیان و به ویژه ایرانیان است و شاید بتوان به راحتی بیان نمود که به طور کلی یکی از وعده های غذایی اصلی هر ایرانی را برنج تشکیل می دهد. مواد و ترکیبات موجود در برنج سهم بزرگی در حفظ سلامت و تندرستی بدن دارد. برنج شامل دو گروه اصلی است که این دو گروه شامل برنج سبوسدار و برنج سفید می باشند. برنج سبوس دار دارای ارزش غذایی کاملی است و فراوری نمی گردد، در صورتیکه برنج سفید کاملا فراوری می گردد وسبوس یا شلتوک برنج در هنگام فرآیند فراوری برداشته می گردد و در نتیجه برنج سفید دارای ارزش غذایی کمتری است.

آشنایی با خواص برنج سفید، ترکیبات این ماده غذایی و برترین روش پخت برنج برای دریافت کافی و بهینه مواد غذایی مورد احتیاج بدن، از مهمترین مواردی است که در اینجا به آن پرداخته ایم.

گیاه شناسی برنجبرنج گیاهی یکساله، علفی و ساقه آن همچون گندم بند بند و توخالی و دارای 8 تا 12 گره در طول ساقه می باشد.ارتفاع آن به 5/1 متر هم می رسد. در حدود 95 درصد فراوری برنج دنیا در چین، هند و آسیای جنوب شرقی می باشد و برنج مهمترین محصول و منبع غذایی بیش از یک سوم جمعیت دنیا را تشکیل می دهد. در کشور ما عمده کشت برنج در استانهای گیلان و مازندران می باشد که حدود 75 درصد کل کشت برنج کشور را تشکیل می دهد.

خواص برنج (طبیعت و خواص درمانی)برنج از نظر طب سنتی دارای طبعی سرد و خشک است. بعضی ار مهمترین خواص برنج و فواید مصرف این ماده غذایی پرخاصیت و مغذی، به طور خلاصه عبارتند از:

به دلیل اندازه بالای مواد مغذی موجود در برنج، برنج یکی از غذاهای اصلی برای رشد محسوب شده و برای کسانی که دچار سوء تغذیه هستند بسیار مفید و ضروری می باشد.

برنج منبع مهمی برای تامین انرژی مورد احتیاج روزانه افراد است. کربوهیدرات فراوان موجود در برنج منبع تامین انرژی بوده، به وسیله بدن متابولیزه می شوند و بعد از متابولیزه به انرژی قابل استفاده برای بدن تبدیل می شوند.

مصرف برنج برای سلامت دستگاه گوارش مفید بوده، نسبت به سایر غلات زود هضم تر میباشد. یکی از اصلی ترین فواید درمانی و خواص برنج یاری به درمان بیماری های معده و کاهش مسائل گوارشی است.

استفاده از کته برنج سفید برای درمان اسهال مفید می باشد.

از خواص برنج و آب برنج برای پوست، به تعویق انداختن علائم پیری پوست و شفاف و روشن نمودن پوست می باشد.

از دیگرخواص برنج سفید می توان به زیاد کردن شیر مادر، افزایش اندازه اسپرم، یاری به درمان بی خوابی، واریس، سنگ کلیه، زخم روده، نقرس، تقویت کیه و تقویت مثانه و…. اشاره نمود.

ارزش غذایی برنجقسمت اعظم دانه برنج از هیدراتهای کربن تشکیل شده است که بیشتر آن نشاسته می باشد. بعد از نشاسته مهمترین ترکیب شیمیایی برنج پروتئین آن است که حدود 7 تا 8 درصد وزن دانه را تشکیل می دهد. سایر ترکیبات دانه برنج شامل چربیها، مواد معدنی و ویتامینها با نسبتهای مختلف می باشد . برنج سفید دارای مقادیر کمی از ویتامین A و D محلول در چربی است ولی اندازه ویتامین E و B آن نسبتا زیاد است و فاقد ویتامین C می باشد .

جدول ارزش غذایی برنج

برترین نحوه مصرف و روش پخت برنجبرای حفظ ویتامین های برنج توصیه می گردد آن را به صورت کته پخته و آبکش ننمایند چرا که پختن برنج به صورت آبکش باعث خارج شدن ویتامین های محلول در آب آن نظیر ویتامین B و C در حین آبکش کردن می گردد.

این ویتامین ها طی پخت یا در شستشوی برنج، کاهش زیادی پیدا می نمایند. میزان این ویتامین ها در حین شستن 2 درصد افت نموده و اگر آب پخت بیرون ریخته گردد به حداکثر میزان کاهش یعنی 10 درصد می رسد. لذا، آبکش نمودن زیاد برنج و نیز پخت آن در آب زیاد و سپس دور ریختن آب برنج به دلیل کاهش ویتامین های محلول در آب و بعضی املاح توصیه نمی گردد.

مضرات برنج سفید (توصیه های پزشکی و موارد احتیاطی)زیاده روی در مصرف برنج به دلیل دارا بودن میزان بالایی از کربوهیدراتها و مواد نشاسته ای به افراد چاق و دارای اضافه وزن توصیه نمی گردد.

توصیه پزشکان به افراد دیابتی کاهش مصرف برنج سفید در غذای روزانه آنها است.

به طورکلی زیاده روی و مصرف بی رویه برنج موجب بروز جوش صورت، سستی و ضعف بدن، یبوست، اسیدی شدن خون و قولنج می گردد.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون
انتشار: 21 آبان 1400 بروزرسانی: 21 آبان 1400 گردآورنده: georgiaro.ir شناسه مطلب: 2154

به "خواص خوردن برنج که شاید ندانید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص خوردن برنج که شاید ندانید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید