آداب انعام دادن در رستوران: راهنمای کامل کشورها
به گزارش تور گرجستان ارزان، آداب انعام دادن در رستوران | Restaurant Tipping
آداب انعام دادن در رستوران برای بیشتر مردم دنیا بسیار مهم تلقی شده و در صورت رعایت شدن یا در مکان هایی در صورت رعایت نشدن می تواند رفتاری بی ادبانه تلقی گردد. انعام یا همان تیپ، یکی از روش های تشکر است که البته در بسیاری از کشورهای دنیا قانونی نانوشته محسوب می گردد. مثلا در بعضی از کشورها به گارسون باید نسبت به مالیات بر ارزش افزوده یا نسبت به هزینه کل صورت حسابتان، انعام دهید. خبرنگاران در ادامه این متن، آداب انعام دادن در رستوران کشورهای مختلف را آورده است. با مطالعه این متن دیگر نگران نخواهید بود که آیا انعامی که در این رستوران ارائه دادید، کم یا زیاد است؛ با ما همراه باشید.
رستوران های آمریکا و کانادا
در استان های کانادا حداقل 17 و حداکثر 20 درصد از خدماتی که به شما ارائه می گردد را انعام خواهید داد. در کانادا آداب انعام دادن در رستوران بین 15 تا 20 درصد است. در بیشتر بخش های آمریکای شمالی، عایدی پیشخدمت به انعام بستگی دارد و دادن انعام یک باید است و اگر در رستورانی کمتر از 15 درصد انعام بگذارید به معنی بی احترامی تلقی می گردد؛ مگر مواقعی که می خواهید از سرویسی شکایت نموده و ناراضیی خود را ابراز کنید. در شهرهای بزرگ آمریکا، استانداردهای انعام دادن همچنان در حال افزایش است. به عنوان مثال، نیویورکی ها اغلب مالیات 8.875 درصدی را دو برابر می نمایند و سپس جمع نموده و 20 درصد را حساب می نمایند. در کانادا، استاندارد کمی پایین تر است، هرچند مشتریان به ندرت کمتر از 15 درصد تیپ می دهند. جالبی ماجرا این است که در کانادا حتی بابت انعام گرفتن نیز باید مالیات پرداخت گردد.
رستوران های آمریکای مرکزی و جنوبی
در کشورهایی که به طور اتوماتیک هزینه خدمات حساب نمی گردد، مانند آرژانتین، شیلی و اروگوئه، آداب انعام دادن در رستوران به گونه ایست که شما باید 10 تا 15 درصد را بسته به سطح رستوران حساب کنید. در کاستاریکا، برزیل و پرو، 10 درصد به طور اتوماتیک روی فیش حساب می گردد و در این مواقع می توانید تنها جهت تشکر چند سکه اضافی پرداخت کنید. در آرژانتین، شیلی، پرو و اروگونه ممکن است هزینه اضافی را در رسید خود مشاهده کنید.
تعریف خدمات خوب در این کشورها نسبت به استان متحده فرق دارد. مثلا در بیشتر کشورهای آمریکای لاتین اگر از مشتری بپرسید که آیا می خواهد رسید را برایش بیاورند یا نه، بی احترامی تلقی می گردد و پیشخدمت باید منتظر بماند تا یا خود مشتری صدایش کند و یا اینکه غذا به طور کامل تمام شده باشد.
رستوران های مکزیک و کارائیب
در این کشورها معمولا 15 درصد انعام داده می گردد البته به جز زمان هایی که در رستوران های خیلی کوچک غذا می خورید. قبل از انعام دادن حتما فاکتور خود را درست مطالعه کنید زیرا ممکن است انعام به طور اتوماتیک روی آن حساب شده باشد.
استاندارهای آمریکا درباره انعام دادن در رستوران روی این کشورها تاثیر زیادی گذاشته، بخصوص در هتل و ریزورت ها؛ در بیشتر رستوران ها بخش اعظم عایدی یک پیشخدمت بر پایه انعام است. البته انتظار خدمات اضافی را نداشته باشید: در رستوران های آمریکای شمالی معمولا پیشخدمت مرتب به شما سر می زند تا ببیند چیزی احتیاج دارید یا خیر اما در این کشورها معمولا شما خودتان در صورت احتیاج چیزی باید پیشخدمت را صدا بزنید.
رستوران های اروپا
10 درصد نسبت به صلاحدید شما آداب انعام دادن در رستوران در اروپاست: 5 درصد اضافه نیز بستگی به شما دارد. در هر دو اروپای شرقی و غربی، پیشخدمت ها معمولا حقوق کامل می گیرند و عایدیشان بسته به انعام نیست. در مجارستان بابت هر خدماتی انعام داده می گردد. در کشورهایی مانند فرانسه و ایتالیا که هزینه خدمات به طور اتوماتیک روی فاکتور شما حساب می گردد، مردم انتظار انعام ندارند. با این حال می توانید حدود 5 درصد انعام و چیزی در حدود 2 یورو را به صورت دلخواه در نظر بگیرید. در دیگر کشورها بهتر است 10 درصد را در نظر بگیرید، البته در سراسر اروپا درصد ممکن است کمی بالا پایین گردد و کاملا شبیه به هم نیست. در ایتالیا هم، اگر چه رسم است اما دادن انعام ضروری نیست. مثلا در ایتالیا، پیشخدمتان معمولا از اینکه درخواست های مشتریان را برآورده نمایند راضی هستند اما در فرانسه اینطور نیست.
در اروپای شرقی، پیشخدمتان ترجیح می دهند که انعامشان را به صورت نقدی بدهید حتی اگر می خواهید هزینه رستوران را به وسیله کارت اعتباری پرداخت کنید. در آلمان اگر پول را روی میز قرار دهید بی احترامی تلقی می گردد و حتما آن را مستقیما به خود پیشخدمت دهید. در اتریش اگر چه حقوق و عایدی کافی برای مردم وجود دارد اما آداب انعام دادن یکی از اصول مهم رفتن به رستوران ها، کافه ها و هتل ها بوده و اگر کسی انعام ندهد به معنی این است که از سرویس ها و پذیرایی که دریافت نموده راضی نبوده است.
رستوران های آسیا
آداب انعام دادن در رستوران در کشورهای آسیایی بسیار متغیر است. مثلا در تایلند، سنگاپور و چین به طور کلی احتیاجی به تیپ دادن ندارید (با اینحال بعضی از رستوران ها 10 درصد پاداش را روی فاکتور شما حساب می نمایند. در هنگ کنگ بهتر است 5 درصد تیپ برای خدماتی که به شما ارائه می گردد، ارائه دهید؛ البته به جز نودل شاپ ها و مغازه های کوچکی که احتیاجی به تیپ دادن نیست. در هند هزینه خدمات از بخشی به بخش دیگر فرق دارد. در هند عموما به کسی انعام داده نمی گردد. مگر در رستوران های بسیار مجلل و گران قیمت که گاهی دیده می گردد که به گارسن ها انعام داده می گردد؛ با این حال گاهی شاهد درخواست انعام از کالسکه ران ها و سه چرخه های موتوری یا ریکشاها خواهید بود.
با اینکه انعام دادن در آسیا خیلی معروف نبود اما امروزه این کار به امری شناخته شده تر تبدیل گشته است. مثلا در چین، انعام دادن در رستوران برای سال های زیادی خلاف عرف جامعه بود اما در حال حاضر امری عادی است و در صورت صلاحدید شما می توانید انعام دهید. با این حال هنوز هم دادن تیپ در ژاپن کمی غیر متعارف است؛ حتی امکان دارد در صورت پرداخت انعام، پیشخدمت آن را به شما برگرداند. در ژاپن، مردم انعام دادن را به نوعی توهین حساب می نمایند و ارائه خدمات اضافه به مشتری را جزو حقوق مشتری می دانند.
رستوران های نیوزیلند، استرالیا و کشورهای اقیانوس آرام
در استرالیا و نیوزیلند می توانید 5 تا 10 درصد هزینه را انعام دهید البته اگر از خدمات رستوران راضی بوده اید. البته بهتر است بدانید که در استرالیا به علت رفاه عالی کسی انعام دادن در رستوران را جدی نمی گیرد و احتیاجمند انعام نیست. آداب انعام دادن تنها از مسافران و گردشگران آمریکایی وارد شهرهای بزرگی همانند ملبورن و سیدنی در استرالیا شده است.
در نیوزیلند نیز، اگر انعام بدهید با برخورد خوبی روبرو نخواهید شد. چرا که انعام دادن در رستوران را مخصوص آمریکایی ها و رفتاری بد، تلقی می نمایند. در پلی نزی فرانسه 10 درصد هزینه خدمات روی فاکتور رستوران حساب می گردد و اگر خودتان بخواهید می توانید کمی هم انعام مجزا بدهید. در فیجی انعام دادن نه در فاکتور حساب می گردد و نه لازم به پرداخت است. در 20 سال گذشته در پلی نزی فرانسه انعام دادن در رستوران و دادن پول به عنوان روش تشکر یک توهین محسوب می شد.
رستوران های آفریقا و خاورمیانه
در این کشورها نیز آداب انعام دادن در رستوران بسیار متغیر است. مثلا در امارات، مراکش و آفریقای جنوبی 10 درصد انعام می دهند که البته این زمانی است که هزینه آن روی فاکتور حساب نشده باشد. اگر از سرویس های بهداشتی عمومی استفاده کردید و از تمیزی آن ها راضی بودید به کارکنان آن حتما انعام بدهید. در کشور اتیوپی انعام دادن در رستوران ها و کافه ها به گارسن ها و البته خدمه هتل ها امری عادی محسوب شده و همه آداب انعام دادن را در این کشور رعایت می نمایند. مثلا در کشور خودمان ایران، انعام دادن در رستوران خیلی مرسوم نیست اما پیشنهاد می گردد اگر از خدماتی که به شما ارائه می گردد راضی هستید، به پیشخدمت نسبت به صلاحدید خودتان، انعام بدهید. در مصر نیز انعام دادن با اصول و قوانین خاصی است با این حال در سرویس های بهداشتی عمومی کارکنانی وجود دارد که باید به آن ها حتما انعام بدهید.
منبع: travelandleisure.com
منبع: الی گشت