اولیایی: مگر دولت استقلال را خریده که حالا می خواهد بفروشد؟

به گزارش تور گرجستان ارزان، به گزارش خبرنگاران، به نظر می رسد باشگاه استقلال در مرحله گذر به بخش خصوصی باشد و واگذاری بخشی از سهام آن به وسیله فرابورس به بخش خصوصی، آخرین مراحل خود را می گذراند. این موضوع تبدیل به دغدغه جدید بخش بزرگی از طرفداران و پیشکسوتان این باشگاه شده در روزهای گذشته بحث های زیادی را فراوری نموده است.

اولیایی: مگر دولت استقلال را خریده که حالا می خواهد بفروشد؟

در این خصوص سید کاظم اولیایی مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال در مصاحبه با خبرنگاران گفت: خصوصی سازی یک الزام برای فوتبال است و من با خصوصی سازی باشگاه ها بخصوص استقلال و پرسپولیس کاملاً موافق هستم، اما خصوصی سازی باید از راه و روش درست آن انجام شود و شامل همه باشگاه ها، به خصوص آنها که دارای فوتبال حرفه ای هستند، بشود.

به اسم خصوصی سازی، شخصی سازی نشود

مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال تاکید نمود: یکی از دغدغه های عظیم این است که به اسم خصوصی سازی، شخصی سازی صورت گیرد و سهام باشگاه استقلال به افرادی که از قبل تعیین شده اند واگذار شود. متاسفانه نام های خوبی در این زمینه به گوش نمی رسد و اگر قرار باشد برآورد ها در خصوص افرادی که قرار است صاحب 10 درصد سهام استقلال باشند به واقعیت نزدیک باشد، اتفاق خوبی در راه نیست. به هر حال نفراتی که سال ها در حوزه مدیریت این باشگاه فعال بوده و حاصل عملکردشان وضعیتی است که هم اکنون به این باشگاه حاکم است، نمی توانند حائز صلاحیت و شرایط لازم برای تملک بخشی از سهام باشگاه باشند.

وی با انتقاد از فروش سهام این باشگاه گفت: نحوه واگذاری باشگاه به بخش خصوصی هم باید متناسب با صندلی، سابقه و هویت آنها صورت پذیرد. به نظر بنده روش درست این است که باشگاه را به اهلش واگذار نمایند.

کاظم اولیایی

واگذاری سهام به جای فروش

کارشناس فوتبال تاکید نمود: اصلاً بحث فروش سهام استقلال نباید مطرح باشد و باید واگذاری سهام به جای فروش سهام صورت گیرد. سئوال کلیدی و اصلی من این است که مگر دولت باشگاه استقلال را خریده که حالا قصد فروش آن را دارد؟ من در خصوص استقلال صحبت می کنم. دولت بعد از انقلاب املاک و اموال این باشگاه را در اختیار گرفته و تملک نموده است و تنها امتیاز فوتبال و برند آن را باقی گذاشت. نوع مدیریت دولتی هم در ده-بیست سال اخیر این باشگاه را با انبوهی از بدهی های انباشته روبرو نموده است. حالا دولت می خواهد همین برند را با انبوهی از بدهی هایی که باعث آن بوده بفروشد؟

اولیایی اظهار کرد: مگر روز اول دولت برای این برند پول داده که حالا قرار است از آن پول در بیاورد؟ این پولی که گفته می شود از فروش سهام حاصل می شود قرار نیست به جیب باشگاه بیاید، بلکه به خزانه واریز می شود. بدون توجه به تامین هزینه های تیم داری برای آینده بحث فروش سهام از اول هم اشتباه بود و باید واگذاری سهام جای آن را بگیرد. وقتی قرار نیست پول فروش باشگاه خرج خود باشگاه شود، پس باید به جای فروش سهام، آن را واگذار نمایند.

هواداران و پیشکسوتان باید در اولویت باشند

وی اضافه نمود: برای واگذاری سهام هم باید پیشکسوتان و هواداران در اولویت قرار بگیرند. حتی بعضی از اهالی رسانه هم می توانند در این لیست باشند. این نوع مدیریت، مدیریت جمع سپاری است. این شیوه درست شیوه ای است که در اسپانیا عمل می شود و باشگاه های عظیمی مثل رئال مادرید و بارسلونا با همین شیوه اداره می شوند. دولت باید به جای آنکه سهام استقلال را بفروشد و پول آن را به خزانه بریزد، این سهام را به اهلش که هواداران و پیشکسوتان و خبرنگاران است اعطا کند.

مدیریت پیمان بهترین شیوه برای اداره باشگاه

مدیرعامل سابق باشگاه استقلال در خصوص نحوه درآمدزایی و اداره باشگاه نیز چنین گفت: بدیهی است که انبوهی از هواداران، پیشکسوتان و اصحاب رسانه که حالا سهامدار باشگاه هستند، نه قادر به اداره باشگاه هستند و نه می توانند هزینه های آن را تامین نمایند. پس شیوه اداره باشگاه به صورت مدیریت پیمان امکان پذیر خواهد بود.

اولیایی توضیح داد: مدیریت پیمان که در نحوه واگذاری ها در قوانین سازمان خصوصی سازی و خود دولت وجود دارد و تجربه شده، می تواند در دوران گذر هم در شرایط واگذاری برای اداره باشگاه مورد اجرا قرار گیرد.

با شیوه مزایده عمومی و مدیریت پیمان

وی تاکید نمود: مدیر پیمان می تواند خودش از برند باشگاه درآمدزایی نموده و هزینه های آن را تامین کند؛ قطعاً باشگاهی مثل استقلال با میلیون ها هوادار نه تنها در این صورت می تواند از نظر هزینه به خودکفایی برسد، بلکه قطعاً به سوددهی هم خواهد رسید.

اولیایی اظهار داشت: متاسفانه در شرایط کنونی کماکان ورزش و فوتبال کشور از دولتی بودن رنج می برد. در این راستا می توان از گسترش ویروس کرونا برای اثبات این ادعا یاد کرد؛ چرا که بسیاری از باشگاه های ورزشی جهان اعلام کردند که تبعات ناشی از گسترش این ویروس بر درآمدهای آنها تاثیر گذاشته و حتی خواهان کاهش قرارداد و دستمزد بازیکنان شدند و بعضی از باشگاه ها نیز اقدام به دریافت وام از سیستم بانکی کردند. این در حالی است که در کشور ما نه تنها هیچ باشگاهی بابت کرونا و مسائل درآمدی اعلام نارضایتی نکرد، بلکه دستمزد کادر فنی و بازیکنان باشگاه ها در دوران کرونا نیز افزایش پیدا کرد.

سرخابی ها برای واگذاری نقشه راه ندارند

مدیرعامل پیشین استقلال گفت: نگاهی به تاریخچه واگذاری باشگاه ها در کشور نشان می دهد در نوعی بلاتکلیفی در زمینه واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به سر می بریم، به عنوان مثال در سال 83 تصمیم به واگذاری 100 درصد سهام باشگاه پرسپولیس به وسیله مزایده گرفته شد و در مرداد سال 90 برند سرخابی ها ارزش گذاری شد، اما به مزایده نرسید. در مهر سال 90 این دو باشگاه از گروه یک واگذاری ها به دو منتقل شدند؛ در بهمن سال 92 نمایندگان مجلس با واگذاری آنها به وسیله فرابورس مخالفت کردند و در مرداد 94 پس از چهار مزایده ناکام سرخابی ها به گروه 3 واگذاری ها منتقل شدند. پایان در زمستان 97 از گروه 3 خارج شدند که مجموع این عوامل نشان از نداشتن نقشه راه برای واگذاری این دو باشگاه در کشور دارد.

در پاسخ به چرایی عدم واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، اولیایی گفت: با توجه به شرایط کنونی فوتبال و اقتصاد کشور همین بس که نخستین و تنها تجربه خصوصی سازی کشور به باشگاه راه آهن در سال 90 برمی شود، که خصوصی سازی شکست خورده ای لقب گرفت. بنابراین باید از این واگذاری درس گرفت و با آسیب شناسی مناسب اقدام به واگذاری دو باشگاه پر هوادار آبی و قرمز کرد.

شرایط بورس برای واگذاری سرخابی ها فراهم نیست

اولیایی در خصوص مدل واگذاری توضیح داد: مدل طراحی شده برای واگذاری این دو باشگاه عرضه سهام در فرابورس است که با توجه به شرایط بد بازار سرمایه طی ماه های گذشته بویژه نقد شوندگی این بازار، باید از این دید نیز نحوه باشگاه استقلال و پرسپولیس مدنظر قرار گیرند. هدف خصوصی سازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس انتقال مدیریت و مالکیت آنها به بخش خصوصی است، که این پرسش مطرح می شود که آیا با فروش درصدی از سهامشان در فرابورس این هدف تحقق پیدا خواهد نمود یا نه؟

وی ادامه داد: همچنین یکی از مسائل و معضلات واگذاری سرخابی ها موضوع درآمدزایی آنها است. در صورت واگذاری این دو باشگاه، این پرسش پیش می آید که خریدار در مقطع کنونی از چه منابعی قرار است درآمدهای این دو باشگاه را تامین کند؟ ضمن اینکه موضوع اهلیت خریداران سرخابی ها نیز از دیگر موضوعات قابل طرح در این زمینه است.

پیشنهاد واگذاری سرخابی ها به روش پیمان مدیریت

عضو هیات موسس اتحادیه مدیران کشور گفت: اصل خصوصی سازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس موضوعی قابل دفاع و تاکید است، اما در شرایط کنونی اقتصاد و فوتبال بویژه به لحاظ موضوعات درآمدزایی و از سوی دیگر شرایط بازار سرمایه، واگذاری این دو باشگاه به وسیله فروش بخشی از سهام در فرابورس توصیه نمی شود. از این رو با توجه به مسائل موجود، برای گذر از مرحله دولتی به خصوصی ، احتیاج به دوران گذار داریم که بهترین شیوه واگذاری در این زمینه روش پیمان مدیریت است.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 7 تیر 1400 بروزرسانی: 7 تیر 1400 گردآورنده: georgiaro.ir شناسه مطلب: 1973

به "اولیایی: مگر دولت استقلال را خریده که حالا می خواهد بفروشد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اولیایی: مگر دولت استقلال را خریده که حالا می خواهد بفروشد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید