پاسکاری تعطیلی دانشگاه ها میان مسئولان ، دانشگاه هایی که بی تدبیر مجازی شدند!
به گزارش تور گرجستان ارزان، در حالی که دانشگاه ها برای تعطیلی کلاس های دانشجویان به فکر راه چاره بودند، مسئولان کشور به ویژه وزارت علوم تصمیم گیری تعطیلات را به یکدیگر ارجاع می دهند.
گروه دانشگاه خبرنگاران، محیامعصومی- مدیریت کردن بحرانی همچون پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در جامعه به مثابه شرایط جنگی است که چند روزی می شود همه با مطرح کردن عبارات حضور پزشکان در خط مقدم کنترل یا فرمانده عملیات کنترل آن را یادآوری می کنند. در چنین شرایطی همکاری و تصمیم گیری های یکپارچه بسیار کمک کننده و راهگشاست تا کشور خیلی زودتر از آنچه در نظر است، بر مسائل پیروز شود.
جدا از آنکه علیرغم تمام هشدار های سازمان بهداشت جهانی برای شیوع ویروس کرونا، کشور ما چندان آمادگی حضور این مهمان ناخوانده را نداشت و برای تشکیل کمیته های پیشگیری و فرماندهی اندکی دیر به خود آمد، تصمیم داریم قدری به موضوع چگونگی تعطیل شدن دانشگاه ها و جنجال برای مجازی شدن آن ها بپردازیم.
کرونا آمد و دانشجویان رفتند
ترس از شیوع بیش از حد ویروس کرونا در همان روز های نخست حضورش در کشور باعث شد مسئولان بلافاصله دانشگاه ها را تعطیل و خوابگاه های دانشجویی را تخلیه کنند، اقدامی که در نگاه اول شاید مهم و مثبت به نظر می رسید، اما دردسر هایی را برای دانشجویان به ارمغان آورد که یکی از آن ها تحمیل هزینه گزاف خرید بلیط برای بازگشت به شهر و دیارشان بود. در این تصمیم گیری دانشگاه ها سردرگم شدند به گونه ای که تعدادی در کنار تعطیلی دانشجویان، کادر اداری را هم تعطیل کردند و تعدادی دیگر دستورالعملی برای این کار نداشتند.
جامعه دانشگاهی که از پاییز امسال تا به امروز تعطیلی به بهانه های مختلفی را تجربه کرده بود، تصمیم گرفت برای تعطیل شدن بیش از حد کلاس های آموزشی و عقب افتادگی دانشجویان چاره ای بیندیشد. از این رو دانشگاه علم و صنعت ایران اولین قدم را برداشت و با اعلام تعطیلی تا پایان تعطیلات نوروز 98 یکباره خیال خود و دانشجویانش را راحت و بیان نمود که کلیه کلاس های دانشجویان را به صورت الکترونیکی برگزار می کند.
رقابت دانشگاه ها در مجازی شدن
چنین تصمیمی باعث شد دانشگاه های دیگر هم به تکاپو بیفتند و در این دور رقابتی بین دانشگاه ها شرکت کنند، چون تدبیر خوبی بود که می توانست نگرانی هایی زیادی را برطرف کند لذا پس از علم و صنعت، دانشگاه تهران و شریف هم دست به کار شدند و اطلاعیه های برگزاری کلاس های مجازی و اعلام تعطیلی تاپایان اسفندماه 98 را منتشر کردند.
دانشگاه های متعددی را پیگیر شدیم تا از زیرساخت های آن ها برای برگزاری کلاس های آنلاین مطلع شویم و ببینیم تصمیم شان برای احتمال تعطیلی های مداوم چیست. دانشگاه هایی بودند که زیرساخت هایشان را دارای نقص می دانستند و ضمن انکار و تکذیب اخبار منتشر شده از دانشگاه هایی که قصد مجازی شدن داشتند، می گفتند به موضوعی همچون اضافه شدن تیرماه 99 به نیمسال دوم سال تحصیلی 99-98 فکر می کنند.
دانشگاه های استانی فرار را به قرار ترجیح دادند
در این حین تعدادی از دانشگاه های کشور هم با خیالی آسوده و بدون آنکه اندکی به خود زحمت و دردسر دهند یکباره تعطیلی کل دانشجویان را بیان نمودند بدون آنکه فکری برای جبران عقب افتادگی درس های دانشجویان داشته باشند، مثل دانشگاه های استان خوزستان، کاشان، صنعتی اصفهان، شیراز و آذربایجان شرقی. سردرگمی و خبر های پراکنده دانشگاه ها از شیوه ادامه فعالیت شان برای آینده در هاله ای ابهام و تصمیم گیری بود که یکباره رییس جمهور دستور بازگشایی تمامی مراکز آموزشی را از هفته جدید داد.
صبح شد و خبری تازه آمد
دانشگاه هایی که هنوز در اندر خم کوچه تصمیم گیری مجازی شدن یا نشدن بودند و نمی دانستند که سرنوشت شان برای تعطیلی هفته های آینده چه می شود، مجددا تشکیل جلسه دادند و پرداختن به بحث بازگشایی و عواقبش را در دستور کار قرار دادند یعنی هنوز موضوعی تمام نشده پرونده اش را بستند و موضوعی دیگر را شروع کردند. همه گیج شدند و صدای اعتراض ها بلند شد چه آن ها که خوابگاهی بودند و با اعمال شاقه خودشان را به خانواده در شهر های دور رسانده بودند و چه کسانی که با خیالی آسوده داشتند برنامه سفر های نوروزی شان را با تعطیلات کامل دانشگاه شان هماهنگ می کردند.
مسئولانی که از تصمیم گیری شانه خالی کردند
فکر کردیم دستور رییس جمهور برای بازگشایی دانشگاه ها قطعی است، اما در همین حال که دانشگاه های مختلف تصمیم شان را اعلام می کردند، خبر آمد که بررسی تعطیلی یا عدم تعطیلی هفته های آینده به ستاد پیشگیری از کرونا واگذار شده است و در جلسه ای پس از تصمیم گیری نهایی اعضای این کمیته و هماهنگی با وزرای مربوطه، نتیجه اعلام می شود. پاسکاری تصمیم گیری درباره شرایط دانشجویان بلاتکلیف تا آنجا ادامه داشت که هنوز جلسه به پایان نرسیده خبرگزاری های مختلف بیان نمودند طبق اعلام وزارت علوم تصمیم گیری درباره تعطیلی یا عدم تعطیلی هفته های آینده بر عهده خود دانشگاه هاست و هر کدام می توانند مطابق با شرایط شرایط هفته های آینده شان را تعیین کنند.
اخبار ناقص کار دست وزارت علوم داد
یک موضوع ساده آنقدر پیچید و دست به دست شد که عدم هماهنگی مسئولان را در این موضوع بر همگان ثابت کرد و از همه بدتر انتشار صحبت های معاون آموزشی وزارت علوم بود که گویا صحبت های جلسه ستاد پیشگیری از کرونا را نصفه ونیمه شنیده بود، چون در حین پخش زنده صحبت های سعید نمکی، وزیر بهداشت در شبکه خبر برای اعلام خبر نهایی در مصاحبه ای از دادن اختیار به دانشگاه ها در این خصوص خبر داد. البته ناگفته نماند که تعارف های وزارت علوم و دانشگاه ها معمولا طبیعی است و درحالی که دانشگاه ها اعلام می کنند تصمیم قطعی با نظر وزارت علوم است، وزارت علوم از دادن اختیار به دانشگاه ها دم می زند.
نامطلعی وزارت علوم و اطلاع رسانی اشتباه آن ها تمام حواس ها را درحالی به خود پرت کرد که وزیر بهداشت بعنوان فرمانده ستاد پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در کشور خبر از تعطیلی تمام کلاس های آموزشی حضوری دانشجویان و بازگشایی دانشگاه ها تنها برای اساتید و کارکنان اداری داد. مطابق خبر وزیر بهداشت کادر اداری و اعضای هیئت علمی دانشگاه ها مطابق گذشته به فعالیت خود در دانشگاه ادامه می دهند و دانشجویان در کلاس های آنلاین و غیرحضوری باید شرکت کنند تا درس هایشان عقب نیفتد.
کلاس هایی که با تعطیلی فرقی ندارند
هرچند که دانشگاه ها به ویژه دانشگاه های استانی که اعلام تعطیلی کامل بدون برگزاری حتی کلاس های مجازی کرده بودند، همان تصمیم های ابتدایی خود را اطلاع رسانی و غیرمستقیم نسبت به پاسکاری تصمیم گیری مسئولان بی اعتنایی کردند، اما جالبترین خبری که بعد از تمام این ماجرا ها در فضای مجازی پیچید اطلاعیه ای از دانشگاه تهران بود.
دانشگاه تهران که در این مدت تنها دو اطلاعیه را درخصوص برگزاری کلاس های الکترونیکی منتشر کرده بود در یکی از کانال های اطلاع رسانی تلگرامی خود نوشت که طبق تصمیم گیری های انجام گرفته هرگونه غیبت در کلاس های آنلاین موجه است و دانشجویان می توانند فایل تدریس استاد خود را در زمان های دیگر دانلود و مشاهده کند.
این خبر دست کمی از تعطیلی کامل دانشگاه همچون دانشگاه های استانی کشور ندارد، چرا که قشر دانشجو به خوبی می داند که این موضوع الزام را از دوش آن ها برمی دارد و معمولا تعدادی از آن ها کلاس ها را در اوقات فراغت یا حتی بعد از تعطیلات نوروز دانلود و مشاهده می کنند دقیقا همانند روز های اخر ترم که به دریافت جزوه از این همکلاسی و آن همکلاسی بسنده می شود.
به نظر این ناهماهنگی در تصمیم گیری دانشگاه ها و یکپارچه نکردن فعالیت آن ها در شرایط بحرانی کشور باید به نحوی دیگر مدیریت می شد تا در این برنامه ریزی ها کادر اداری و اعضای هیئت علمی دانشگاه ها سرگرم کار های غیرضرور نشوند و آن ها هم مانند سایر خانواده های این کشور به دور از رفت وآمد های اضافی در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار نگیرند. شاید باید وزارت علوم فکری برای مدیریت خود کند و پیش از هرگونه اقدامی، اول، بحران مدیریتیش را مدیریت کند. دانشجویان تا چه زمانی باید مخاطب ساز های مختلف و بی اعتماد به صحبت های مسئولان وزارت علوم باشند؟
منبع: خبرگزاری دانشجو